Spania și Italia au intrat pe lista roșie. Ce trebuie să faci dacă nu vrei sărbători în carantină, în România

Spania și Italia au intrat pe lista roșie. Ce trebuie să faci dacă nu vrei sărbători în carantină, în România

Cu doar o săptămână până la Crăciun, revenirea în țară a românilor se complică. Pe lista roșie tocmai au intrat Spania și Italia, dar și Suedia, Dominica și Maldive.

Pe lista galbenă au intrat Bolivia, Coreea de Sud și Insulele Virgine Britanice, în urma creșterii incidenței, în timp ce pe lista verde au intrat Armenia, Albania, Mongolia și Brunei Darussalam.

Astfel, românii care vin în țară din una din aceste țări trebuie să prezinte următoarele documente, ca să evite să facă sărbătorile în carantină:

ADVERTISING

Din Italia, Spania și Suedia, nu intră în carantină cei care sunt vaccinați cu schema completă sau au trecut prin boală în ultimele 6 luni.

Cei nevaccinați stau în carantină 10 zile, dacă prezintă un test PCR cu rezultat negativ făcut cu cel mult 72 de ore înainte și au posibilitatea să iasă mai repede din carantină dacă fac un alt test PCR în ziua 8 și acesta are rezultat negativ.

Cei care nu sunt vaccinați, nu au trecut prin boală și nici nu au test PCR la intrarea în țară intră în carantină 14 zile.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dacă vin din Dominica sau Maldive, sau orice stat din afara UE, Norvegia, Islanda, Lichtenstein sau Elveția, cei care intră în România scapă de carantină doar dacă sunt vaccinați sau au trecut prin boală și, în plus, prezintă un test PCR cu rezultat negativ făcut cu cel mult 48 de ore înainte.

La fel, cei nevaccinați stau în carantină 10 zile dacă prezintă un test PCR cu rezultat negativ făcut cu cel mult 72 de ore înainte și au posibilitatea să iasă mai repede din carantină dacă fac un alt test PCR în ziua 8 și acesta are rezultat negativ. Cei care nu sunt vaccinați, nu au trecut prin boală și nici nu au test PCR la intrarea în țară intră în carantină 14 zile.

ADVERTISING

Vezi aici, pe larg, Ce trebuie să faci dacă vii în România de Sărbători, ca să nu stai în carantină


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇