Rata R ajunge la 1,36 în România. Vom avea mii de cazuri pe zi în septembrie

Rata R ajunge la 1,36 în România. Vom avea mii de cazuri pe zi în septembrie

Rata R de reproducere a coronavirusului a atins, joi, valoarea 1,36 pentru România, în creștere de la 1, acum două săptămâni, arată cele mai noi date publicate de OMS. Potrivit specialiștilor, evoluția prevestește că vom înregistra mii de cazuri pe zi la finele lunii septembrie.

Rata R arată câte persoane îmbolnăvește o singură persoană infectată. Dacă R este sub 1, înseamnă că pandemia stagnează, iar dacă trece pragul de 1, epidemia este din nou în creștere.

În România, pe 7 iulie R era 0,84, iar în 13 iulie R ajunsese la 0,94. Pe 16 iulie a fost atins pragul de 1, semnalând revenirea pandemiei pe creștere.

ADVERTISING

Iată că, după numai două săptămâni, această rată continuă să crească și este greu de crezut că se va opri până la toamnă, ba din contră, cifrele arată că tot crește, indicând faptul că virusul se răspândește din nou tot mai mult.

De altfel, și Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a avertizat, vineri, că la jumătatea lui septembrie am putea avea peste 1.500 de cazuri de Covid pe zi!

Autoritățile au anunțat, joi, peste 100 de cazuri noi de coronavirus depistate în ultimele 24 de ore. Este a treia zi la rând în care bilanțul zilnic depășește pragul de 100 de îmbolnăviri.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Între timp, campania de vaccinare nu reușește să avanseze. În ultimele 24 de ore, au fost vaccinate mai puțin de 15.000 de persoane.

Aceasta deși toate decesele cauzate de COVID-19 în săptămâna 19-25 iulie au fost la persoane nevaccinate.

Alte informații relevante pentru această temă:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇