Premierul Cîţu şi meandrele vaccinării

Premierul Cîţu şi meandrele vaccinării

Atenţionare: Acest text nu excelează în seriozitatea analizei. Acest text este scris ,,la nervi”, acest text este la fel de puţin sau la fel de mult impregnat cu covidul realităţii precum declaraţiile prim-ministrului pe tema eşecului vaccinării.

• Domnul Cîțu crede că puterea exemplului politicienilor va convinge mai mulți români să se vaccineze decât restricţiile sau motivaţiile financiare.

Cîţu crede greşit, a ajuns la fundul sacului cu soluţii, şi-a vaccinat toţi miniştrii în direct şi funcţionarii din ministere n-au ajuns încă la imunitate de grup. Şi spune asta pentru că e, singur împotriva tuturor, este mama ridicarii restricţiilor de dragul relansării economice. Sigur că tatăl este domnul Iohannis.

Dar, dacă susţine asta, ar trebui să plătească publicitate şi să-l dea pe domnul Bode cu vaccin la oră de maximă audienţă, pe Realitatea TV sub titlul ,,Culisele statului paralel cu realitatea vaccinării”. In acest fel saga doamnei Alexandrescu va putea ajunge numărul de episoade din ,,Tânăr şi neliniştit”. Astfel, pănă la egalarea recordului se va fi dus pe pustii pandemia şi vaccinarea ar deveni caducă. Deşi eu cred că mai de succes ar fi un serial intitulat ,,Ministrul mediului versus ursul carpatin”.

ADVERTISING

• Premierul susţine că aşteaptă implicarea tuturor liderilor politici în susţinerea campaniei de imunizare, considerând că atât partidele din coaliţia de guvernare, dar şi PSD, "ar trebui să vină cu soluţii” pentru campania de vaccinare.

Să ceri PSD, care s-a pus de la bun început cu dosul politic în uşa vaccinării, să vină cu soluţii, este o săgeată înfiptă în trupul domnului Ciolacu dacă nu e o prostie cu dinţi înfiptă în turul pantalonilor dumnealui. La fel ca aia zisă de Barna la disperare, care, după ce a cerut tăierea fondurilor BOR, vrea implicarea bisericii în campania antivaccinare. Ce treabă are BOR cu necredincioşii, ştie dumnealui patriarhul Daniel de nu se vaccinează. Or fi având politicienii obrazul gros ca talpa opincii şi multă, multă, neobrăzare, dar nici aşa…

• În ceea ce priveşte situaţia la nivel naţional şi faptul că stagnează campania de vaccinare, premierul a afirmat că nu ştie ce nu a mers.

Dacă n-a citit ziarele şi n-a ascultat dezbaterile pe tema vaccinării de pe la televiziunile ,,prietene”… Dacă ascultă numai de Arafat nu şi de Răzvan Cherecheş, de exemplu… Dacă a oprit el însuşi campania de vaccinare ca sa dea ,,liber” economiei, sătul de atâtea împrumuturi… D-aia.

De altfel cam la fel stau lucrurile în mai toată Europa: unii înţeleg şi se vaccinează, alţii nu vor cipuri şi 5G şi nu le pasă nici cât negrul de sub unghie de ceilalţi pentru că au trecut prin boală şi au căpătat un gram de imunitate.

Părerea mea în problemă este aidoma celei a domnului Hunor, care cere mai multă coerciţie şi mai multă duritate în contra celor nevaccinaţi. Dacă ar gândi dumnealui aşa şi în privinţa desfiinţării SS…

• Tot de la Florin Cîţu citire: Dacă ne uităm la oraşe, avem o rată a vaccinării aproape de 50%. Dacă ne uităm în mediul rural, e adevărat, e o rată mai mică, doar că aglomerarea în mediul rural este foarte scăzută şi atunci probabilitatea ca să se infecteze oamenii e mult mai mică.

Atunci cum se explică învârtoşarea cu care comune întregi au fost anul trecut trimise în carantină iar oraşe întregi ori capitală de ţară nu? Ori asta i se datorează doar lui Ludovic Orban şi felului său învechit de a face politică? Păi dacă nu te porţi la fel cu toată lumea, ce drept ai să ceri ca toata lumea să se poarte la fel cu tine?

• Vaccinarea nu este obligatorie în România, dar trebuie să înţelegem că puterea exemplului este foarte importantă. De aceea mă aştept de la liderii politici, oricare ar fi ei, de la orice partid, să vină să susţină campania de vaccinare, zice domnul Cîţu.

Corect domnule prim-ministru, cu soluţii, nu cu aiureala barnistă care vrea să interzică accesul la congresul USR a celor nevaccinaţi. Poate că domnul Barna crede că alegerile interne dintr-un partid nu sunt ,,activităţi esenţiale”, d-aia cere vaccinare pentru alegători. Poate că domnia sa crede că alegerile dintr-un partid sunt echivalente mersului la mall sau la coafor, pardon, la hair stilist sau cum s-o scrie mai nou coafeză sau frizer. Dar, dacă nu sunt esenţiale, de ce naiba le mai ţine? De ce le mai ţine PNL? Sau poate nu le ţine în week end ci la mijlocul săptămânii ca să beneficieze şi useriştii neimunizaţi, parol.

• …cred că până la urmă ca să ajungem la milioane de cetăţeni trebuie să implicăm primarii, să implicăm autorităţile locale, toată lumea să se ducă la fiecare casă, să aducem vaccinul la fiecare persoană.

Bravos, domnule Cîţu, eu propun ca gura păcătosului să bată dosul păcătosului şi de aceea aştept ca dumnealui să se ducă acasă la Dana Budeanu cu vaccinul într-o mână şi cu flori galbene şi ofilite într-alta. Vă rog să observaţi că am fost cuşer, nu i-am cerut să se ducă în aceeaşi zi şi la Diana Şoşoacă, e prea mult o porcăială pe zi chiar şi pentru finanţele dumnealui.

Dacă n-ar fi doar finanţist ci şi politician – încearcă omul dar alegerile astea din PNL parcă dovedesc contrariul – ar plăti publicitate şi s-ar duce la antena 3,14 ca să explice nevaccinaţilor de dinaintea ecranului domnului Voiculescu de ce trebuie să se predea 5G. Poate n-ar reuşi dar demersul ar rămâne în istoria teve.

Sau s-ar duce în vizită în Serbia ca să-l convingă pe Sebi Ghiţă să-l dea mai des pe ecrane pe analistul Bogdan Chirieac, singurul în contra tuturor politrucilor României TV care a rămas prieten cu logica medicală şi susţine necesitatea vaccinării.

Asta la nivel central, pentru că la nivel local primarii n-au ei treabă cu vaccinarea, au treabă cu salariile prea mari din primării şi cu para-ndărătul nefinanţat de la bugetul central.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇