Prima țară care anunță că vrea să cumpere vaccinul rusesc anti-COVID, dar doar dacă e ”produs serios”

Israelul va examina vaccinul dezvoltat de Rusia împotriva COVID-19 şi va începe negocieri pentru achiziţionare dacă se va dovedi un ”produs serios”, a indicat miercuri ministrul Sănătăţii, Yuli Edelstein.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat marţi că Rusia a devenit prima ţară care a înregistrat un vaccin împotriva COVID-19, după mai puţin de două luni de testare pe oameni. Ministrul rus al Sănătăţii a respins miercuri afirmaţiile că produsul nu este sigur.

”Urmărim cu vigilenţă toate anunţurile, indiferent din ce ţară”, le-a declarat ministrul israelian al Sănătăţii reporterilor. ”Am luat deja în discuţie anunţurile de la centrul de cercetare din Rusia privind dezvoltarea vaccinului”, a continuat Yuli Edelstein.

ADVERTISING

Vaccinul lui Putin, o injecție cu propagandă care amintește de comunism

Dacă ne vom convinge că este un produs serios, vom încerca să intrăm în negocieri. Dar nu vreau să amăgesc pe nimeni. Profesioniştii ministerului lucrează la aceasta în permanenţă. Vaccinul nu va veni mâine

Yuli Edelstein

Israelul dezvoltă propriul său candidat de vaccin şi intenţionează să înceapă testele pe oameni în octombrie. În acelaşi timp, a semnat cu companiile americane Moderna şi Arcturus Therapeutics pentru opţiunea de achiziţie a vaccinurilor dezvoltate de acestea.

ADVERTISING

Vezi și:

Rusia promite că va produce, lunar, sute de mii de doze de vaccinuri împotriva COVID-19 din septembrie

Imunologul american Anthony Fauci are îndoieli cu privire la siguranța vaccinurilor dezvoltate de Rusia și China

Johnson & Johnson a început studiile clinice pe oameni pentru vaccinul său împotriva COVID-19

OMS spune că e vina tinerilor pentru noua creștere de cazuri de COVID: Prin cluburile de noapte se amplifică transmiterea

Comisar european: Am putea avea un vaccin împotriva Covid până la sfârșitul lui 2020

ADVERTISING

Tătaru: Am făcut o solicitare de 10 milioane de doze de vaccin; am vrut să asigurăm măcar pentru jumătate din populaţie


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇