Tătaru: Am făcut o solicitare de 10 milioane de doze de vaccin; am vrut să asigurăm măcar pentru jumătate din populaţie

Tătaru: Am făcut o solicitare de 10 milioane de doze de vaccin; am vrut să asigurăm măcar pentru jumătate din populaţie

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat sâmbătă, la Iaşi (foto), că a solicitat Uniunii Europene zece milioane de doze de vaccin pentru COVID-19, în momentul în care va fi disponibil.

„Am făcut o solicitare de 10 milioane. Am vrut să asigurăm măcar pentru 50% din populaţie. Să vedem cât vom primi de la nivelul Uniunii Europene din această cantitate cerută”, a declarat ministrul Sănătăţii în cadrul unei conferinţe de presă.

El a precizat că în primul rând vor fi vaccinaţi cei care fac parte din categoriile cele mai expuse.

ADVERTISING

"Acei lucrători care sunt personal medical, cei cu vârste extreme (copii şi bătrâni - n.red.), cei care au comorbidităţi trebuie să beneficieze de acest vaccin", a spus Nelu Tătaru.

Primele doze de Remdesivir din contractul semnat cu Comisia Europeană au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara

Cel puțin un vaccin va fi gata în octombrie, dar epidemia nu va dispărea peste noapte. Expert: prima generație de seruri va fi mediocră

”Sperăm să se stabilizeze numărul de infectări”

Ministrul Sănătăţii speră în următoarea perioadă să se stabilizeze numărul de infectări cu COVID-19.

ADVERTISING

"Sperăm ca în următoarea săptămână să putem asista la o stabilizare a numărului de cazuri şi să ne îndreptăm spre un parcurs descendent, dar depinde doar de noi toţi să putem ajunge la acest nivel", a declarat ministrul Sănătăţii, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi.

"Putem gestiona acest număr de cazuri, dar, repet, ceea ce am spus de fiecare dată, nu se tranşează această problemă în spital. Aici corpul medical spitalizează, tratează, evaluează, externează, avem din păcate şi decese. Se tranşează în faza de prespital, acolo unde se produce transmitere şi apar cazurile infectate.

ADVERTISING

Recurg la acelaşi îndemn de a respecta regulile, de a purta mască în spaţiile închise, în mijloace de transport în comun, la locul de muncă, în spaţiile deschise aglomerate. La nivel local fiecare Comitet de Situaţii de Urgenţă ia decizia unde sunt acele spaţii deschise, între ce ore se poartă mască", a mai spus ministrul Sănătăţii.

Grafice - Sunt 1.350 de cazuri noi de COVID-19 în România, în ultimele 24 de ore. Au fost înregistrate 43 de noi decese

Totodată, Nelu Tătaru a mai declarat că a purtat discuţii cu ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ionel Ciucă, privind amenajarea unui corp de clădire din Spitalul Militar din Iaşi pentru pacienţii cu COVID-19.

Urmărește aici toate declarațiile ministrului Nelu Tătaru:

https://www.facebook.com/185088338177066/videos/642361549965294/?__xts__%5B0%5D=68.ARAwRntlslGJcdDsMT-JJPCYjrrREGpvyCHWJUzOnkQgXe9TOfXFPaEW0g4V-yWI4vihNIvB_lS4pB91tB5byM1upCOzWv0cJNY_zVUZfdKPvbfgxBfaXVgTWjyQDkjK7fqhAOlpDoY3xa6raxsOv71MogFVfu2JKbqes45C2ft1hV1e5P--jAmmg4wCYAvd6Rs9d6alEOZPd8SjKPw1PWUStw9i_dBLOpkKtdvUZfJ6bwGRqobd4Th8e4irKpvUoSeg4nMU8L-mdAn9CYmahEdqTub81trzl0wlVZybHmFNnjr9eyedpo6i6fE52wvh5npGPoDqTNM-XeB2vCU4Ns1x1QW3Qgtvkug&__tn__=-R

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇