Comisar european: Am putea avea un vaccin împotriva Covid până la sfârșitul lui 2020

Comisar european: Am putea avea un vaccin împotriva Covid până la sfârșitul lui 2020

Un vaccin împotriva COVID-19 ar putea fi disponibil până la sfârşitul anului 2020, a declarat comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides.

„Chiar dacă este riscant în acest moment să facem predicţii, avem nişte indicii bune că un vaccin împotriva Covid ar putea fi disponibil până la sfârşitul acestui an sau începutul anului viitor”, a declarat Kyriakides, pentru ediţia online de duminică a Handelsblatt, potrivit dpa.

Un vaccin împotriva Covid nu ar rezolva toate problemele dintr-o dată, dar ar permite revenirea treptată la normalitate odată cu vaccinarea unei "mase critice de cetăţeni, în special a celor din grupurile de risc", a spus ea.

ADVERTISING

Comisarul european pentru Sănătate a remarcat, de asemenea, un număr crescând de focare mai mici sau mai mari de coronavirus în mai multe state membre ale UE.

Stella Kyriakides a recomandat guvernelor să acționeze prin "izolarea rapidă a sursei de infecţie la nivel local cu ajutorul testelor, urmărirea contactelor şi izolarea imediată a persoanelor contaminate".

Citește și:

Tătaru: Am făcut o solicitare de 10 milioane de doze de vaccin; am vrut să asigurăm măcar pentru jumătate din populaţie

Cel puțin un vaccin va fi gata în octombrie, dar epidemia nu va dispărea peste noapte. Expert: prima generație de seruri va fi mediocră

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Rafila: Nu cred că vom avea un vaccin mai devreme de un an. În România, urmează să se facă studii clinice


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇