Președintele Belarusului susține că a avut SARS-CoV2 și s-a vindecat

Nu a avut simptome de boală, deși s-a infectat cu SARS-CoV2, susține Aleksandr Lukaşenko, preşedintele statului Belarus, care nu s-a sfiit să descrie pandemia drept o ”psihoză”.


„Astăzi vă întâlniţi cu un om care a reuşit să supravieţuiască coronavirusului pe picioare. Doctorii au ajuns ieri la această concluzie. Asimptomatic”, a declarat Lukaşenko în cadrul unei întâlniri cu responsabili militari, relatează agenţia de ştiri BELTA, preluată de Reuters.

Liderul belarus, care are 65 de ani, a refuzat să impună măsuri de izolare sau să închidă frontierele pentru a limita răspândirea pandemiei de COVID-19.

El a respins de altfel de la început temerile referitoare la pandemie drept o „psihoză” şi a recomandat remedii precum consumul de vodcă sau sauna pentru combaterea coronavirusului.

Până marţi, în Belarus, o ţară de 9,5 milioane de locuitori, au fost înregistrate 67.366 de cazuri de infectare cu noul coronavirus și 543de decese, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Nemulţumirea faţă de modul în care preşedintele ţării a gestionat pandemia de COVID-19 a declanşat proteste împotriva lui Lukaşenko înaintea alegerilor de pe 9 august.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇