Peste un sfert dintre locuitorii Bruxelles-ului au anticorpi împotriva COVID-19

Peste un sfert dintre locuitorii Bruxelles-ului au anticorpi împotriva COVID-19

Un studiu de seroprevalenţă publicat miercuri de autorităţile sanitare belgiene arată că 26% dintre persoanele din regiunea capitalei Bruxelles au dobândit anticorpi împotriva COVID-19.

La nivelul Belgiei, procentul este de 14,4% din populaţie.

Procentul rezultat din acest studiu, realizat pe baza a circa 6.000 de probe serologice efectuate la jumătatea lunii noiembrie, este de aproape trei ori mai mare faţă de cel de aproximativ 5% dintr-o cercetare similară din septembrie.

Conform noului studiu, în Belgia rata de imunizare estimată faţă de COVID-19 este în jurul a 10% în Flandra (nord), 18% în Valonia (sud) şi 26% în regiunea capitalei Bruxelles.

Cu titlu de comparaţie, datele unui studiu de acelaşi fel publicat în Spania pe 15 decembrie indică o rată de imunizare de circa 9,9% pe ansamblul acestei ţări, cu un procent de 18,6% în zona capitalei Madrid.

Începând de joi, orice persoană care intră în Belgia trebuie să rămână zece zile în autoizolare, iar din 2 ianuarie în plus faţă de această măsură vor fi obligatorii două teste PCR, efectuate în prima şi în a şaptea zi de izolare, decizie luată de autorităţile belgiene în cadrul măsurilor de combatere a pandemiei, mai ales în urma descoperirii unei noi tulpini de coronavirus în Marea Britanie.

Belgia a înregistrat de la începutul pandemiei 641.411 de cazuri de COVID-19.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇