Oamenii s-ar putea reinfecta cu Covid la fiecare doi până la patru ani, avertizează un specialist britanic

Oamenii s-ar putea reinfecta cu Covid la fiecare doi până la patru ani, avertizează un specialist britanic

Un specialist britanic avertizează că variantele mutante de coronavirus ar putea reinfecta oamenii o dată la doi până la patru ani.

Paul Hunter, profesor de medicină la Universitatea East Anglia, a declarat că este normal să apară și alte viitoare tulpini și că acestea nu vor provoca neapărat boli grave.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Totuși, el a avertizat că ”este foarte dificil de prezis”, deoarece ”nu știi niciodată cu adevărat ce va face fiecare nouă variantă”, informează Daily Mail.

Autoritățile sanitare descoperă deja că vaccinurile sunt mai puțin eficiente în cazul variantelor existente, incluzând cu până la 30% mai puțin eficiente în cazul tulpinii din Africa de Sud.

Noile mutații au adus valul 3

Mutațiile mai contagioase detectate pentru prima dată în Kent și Brazilia sunt desemnate ”variante îngrijorătoare” și au dus, deja, la un al treilea val al pandemiei în întreaga Europă.

Profesorul Hunter a subliniat că variantele noi nu sunt motive de îngrijorare, dar ar trebui monitorizate pentru a se asigura că nu deraiază parcursul de la ridicarea lockdownurilor.

Știm că se dezvoltă noi variante, este foarte evident, iar unele variante noi se răspândesc și devin dominante. Multe alte variante noi însă se sting. Acest lucru este de așteptat, știm din alte coronavirusuri umane care au existat cu noi de zeci de ani, dacă nu chiar de secole, că acești viruși derivă treptat. În cele din urmă, la fel ca în cazul celorlalte coronavirusuri umane, ne așteptăm să ne reinfectăm - în medie -aproximativ la fiecare doi până la patru ani cu același virus.

Paul Hunter

Așa că, explică specialistul:

Este probabil să vedem că se întâmplă același lucru cu acest coronavirus și nu înseamnă că ne vom îndrepta către o mulțime de boli foarte grave. Dar a fost foarte dificil să prezicem exact ce se va întâmpla cu coronavirusurile, întrucât nu știi niciodată cu adevărat ce va face fiecare nouă variantă și trebuie să le supraveghem și să ne asigurăm că nu vor submina foaia de parcurs către normalitate.

Paul Hunter

Citeşte articolele momentului pe SpotMedia.ro


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!