Numărul solicitărilor la Ambulanța București a crescut ”exploziv”: În 25 de zile au fost transportate aproape 5.500 de persoane cu semne de Covid

Numărul solicitărilor la Ambulanța București a crescut ”exploziv”: În 25 de zile au fost transportate aproape 5.500 de persoane cu semne de Covid

Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu, afirmă că numărul solicitărilor în zona Capitalei şi în împrejurimi a crescut ”exploziv”.

Un număr mare de apeluri vin din partea celor care prezintă semne ale infecţiei cu noul coronavirus. Grasu precizează că, în 25 de zile, ambulanţele din Bucureşti au transportat în jur de 5.490 de persoane.

”Este o situaţie greu de coordonat, este o situaţie destul de greu de manageriat. Vorbim de o creştere mare a numărului de solicitări de aproape o lună şi jumătate, iar în ultimele opt zile, aceste solicitări au crescut exploziv.

Dacă pe 6 septembrie se înregistrau în 24 de ore un număr de 1.373 de cazuri - şi acestea depăşind media obişnuită a unei zile la Serviciul de Ambulanţă - pe data de 6 octombrie numărul a fost de 1.880 de solicitări, iar astăzi, deci în ultimele 24 de ore, vorbim de 1.954 de solicitări.

ADVERTISING

Sunt foarte multe solicitări ale persoanelor care prezintă semne şi simptome care sugerează COVID-19 şi care doresc consult şi evaluare la domiciliu, testare. Numărul acestor persoane este mare şi foarte mare. Ei nu reprezintă urgenţe, încercăm să rezolvăm toate aceste cazuri, dar nu uităm că noi suntem un serviciu de urgenţă, oamenii continuă să prezinte urgenţe, oamenii continuă să facă infarct, să facă accidente vasculare cerebrale, afecţiuni respiratorii, digestive, adevăratele urgenţe de cod roşu, de cod galben şi chiar consultaţii la domiciliu care nu sunt infecţii cu COVID-19.

De aceea, noi trebuie să prioritizăm cât mai corect aceste solicitări astfel încât să rezolvăm cu prioritate absolută urgenţa de cod roşu, cea care ameninţă viaţa imediat, dar sigur nu îi neglijăm nici pe pacienţii care doresc testare şi care prezintă semne şi simptome care sugerează boala cu noul coronavirus”, a declarat marţi seară, într-o intervenţie la Antena3, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov, Alis Grasu.

ADVERTISING

Peste 5.000 de transporturi ale pacienţilor cu COVID-19

Aceasta a explicat că în regiunea Bucureşti – Ilfov au fost făcute, în mai puţin de o lună, peste 5.000 de transporturi ale pacienţilor cu COVID-19 pentru investigaţii medicale la spital.

”Numărul acestor pacienţi, mai ales în regiunea Bucureşti-Ilfov, este foarte mare în această perioadă. În aproximativ 25 de zile au fost transportate în jur de 5.490 de persoane.

Aici vorbim de tur-retur, adică ele sunt duse la spital pentru evaluare, lăsate acolo câteva ore unde li se fac analize, li se fac radiografii sau computer tomograf - pulmonare, şi apoi sunt returnate la domiciliu în condiţii de siguranţă.

ADVERTISING

Drumul până la spital în ambulanţă sau în acele microbuze aparţinând Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă este scurt ca şi durată, pacienţii poartă toţi mască, nu stau cu faţa unii la alţii, stau ca într-un microbuz sau într-o ambulanţă de transport, unde scaunele sunt aşezate unele în spatele celuilalt şi nu există niciun risc pentru pacienţii care toţi sunt diagnosticaţi cu COVID-19”, a precizat aceasta.

Zeci de angajaţi ai Ambulanței au fost infectați

Şefa SABIF a menţionat şi că zeci dintre angajaţii instituţiei pe care o conduce au fost infectaţi cu SARS-CoV-2.

”La acest moment avem 27 de persoane infectate şi avem 12 persoane în izolare. Este normal să se întâmple acest lucru.

Angajaţii Serviciului de Ambulanţă trăiesc şi ei în aceeaşi comunitate ca toţi ceilalţi cetăţeni. Au avut copii la şcoală. Au apărut un număr mare de cazuri după începerea şcolilor. În sistemul sanitar lumea e mică. Mulţi angajaţi ai noştri îşi au soţii sau soţiile lucrători în spitale, aceştia şi ei, la rândul lor, au fost vectori”, a mai arătat Alis Grasu.

Vezi și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇