Două spitale din Prahova se declară copleșite de pacienți și nu mai au medici: Niciun spital COVID nu vrea să preia aceşti bolnavi direct de la ambulanţă

Două spitale din Prahova se declară copleșite de pacienți și nu mai au medici: Niciun spital COVID nu vrea să preia aceşti bolnavi direct de la ambulanţă

Spitalul Municipal Câmpina, principalul spital suport COVID-19 din judeţul Prahova, anunţă că se confruntă cu lipsă de personal după ce a detaşat doi medici la Ploieşti şi a solicitat DSP Prahova şi Serviciului de Ambulanţă să direcţioneze urgenţele către Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean Ploieşti.

Solicitarea este făcută la scurt timp după ce medicii de la UPU Ploieşti au adresat DSP Prahova un memoriu în care acuzau lipsa de personal specializat pentru tratarea COVID-19, lipsa de dotări şi numărul de pacienţi care depăşeşte de trei ori capacitatea izolatorului din spital, cerând ca unele cazuri să fie preluate şi de către spitalele suport.

ADVERTISING

"Niciunul dintre spitalele desemnate suport COVID nu vrea să preia aceşti bolnavi direct de la ambulanţă”, acuză un medic de la UPU a Spitalului Judeţean Ploieşti.

"Prin prezenta vă anunţăm că datorită detaşării către UPU Ploieşti a 2 medici din cadru CPU Câmpina, Spitalul Municipal Câmpina va funcţiona fără medic în serviciu de urgenţă în zilele de 31 august 2020, 1, 2, 3, 4, 7, 8 septembrie 2020 program de zi şi în data de 3 septembrie 2020 24 de ore. În acest sens vă solicităm ca intervalele menţionate urgenţele să fie preluate de UPU Ploieşti”, se arată într-o notă transmisă de managerul Spitalului din Câmpina către Serviciul de Ambulanţă Prahova, DSP Prahova, Prefectura Prahova şi Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti.  

ADVERTISING

Documentul este datat 31 august, aceeaşi zi în care în spaţiul public apărea o solicitare a medicilor de la UPU Ploieşti în care aceştia acuzau lipsa de personal specializat pentru tratarea COVID-19, lipsa de dotări materiale pentru tratarea acestei patologii, arătau că numărul de pacienţi care se prezintă la UPU depăşeşte de trei ori capacitatea izolatorului din spital, şi spuneau că sunt bolnavi care aşteaptă şi câte 24 sau chiar 48 de ore pentru a primi un diagnostic.

În acest context, medicii ploieşteni cereau DSP să se implice pentru ca unele cazuri să fie preluate şi de către spitalele suport pentru COVID-19.

ADVERTISING

Ploieștiul acuză că medicii au fost detașați fiind în concediu

Purtătorul de cuvânt al SJU Ploieşti, medicul Violeta Tănase, care îşi desfăşoară activitatea în UPU a spitalului din Ploieşti, a declarat, marţi, pentru News.ro că medicii de la acest spital îşi menţin solicitarea, mai ales în condiţiile în care cei doi medici detaşaţi de la camera de primiri urgenţe a Spitalului din Câmpina la UPU a SJU Ploieşti nu au lucrat nicio oră în acest spital.

Violeta Tănase a arătat că detaşarea pentru cei doi medici de la Câmpina s-a făcut pe 28 august, însă ambii se aflau în concediu şi abia marţi ei s-au prezentat la UPU Ploieşti pentru a stabili cu coordonatorul unităţii programul după care vor lucra.   

"Unitatea de Primiri Urgenţe a acestui spital este lăsată să gestioneze singură toată urgenţa judeţului şi, bineînţeles, toate cazurile de suspiciuni şi de confirmaţi de COVID. Toţi trec prin UPU şi de aici noi trebuie să-i gestionăm şi să le găsim locuri de internare către celelalte spitale.

Niciunul dintre spitalele desemnate suport COVID nu vrea să preia aceşti bolnavi direct de la ambulanţă. Sunt bolnavi care sunt deja confirmaţi şi care ar putea să se adreseze direct acestor spitale şi nu se doreşte acest lucru. Suntem pur şi simplu sufocaţi,” a declarat medicul Violeta Tănase.  

Directorul DSP Prahova, Ioana Loghin, nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima un punct de vedere cu privire la această situaţie, iar instituţia nu are desemnat un purtător de cuvânt. Ioana Loghin este al patrulea director executiv al DSP Prahova din luna martie a acestui an şi până în prezent.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇