O asistentă din Prahova infectată cu noul coronavirus a murit. Ceruse să fie externată, apoi a ajuns la ATI în Medgidia

O asistentă din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova, care era infectată cu noul coronavirus, a decedat.

Ea ceruse inițial să fie externată pentru a se trata acasă, dar starea ei s-a înrăutățit, așa că a fost internată la un spital din Medgidia, în condițiile în care în Prahova nu mai erau locuri libere la ATI.

Conform datelor comunicate duminică de Prefectura Prahova, femeia de 50 de ani prezenta comorbidităţi.

"Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii SAJ Prahova, iniţial, s-a prezentat pentru evaluare din cauza unei alte simptomatologii, i s-a făcut şi testul COVID al cărui rezultat a fost pozitiv. Pentru că s-a constatat deteriorarea rapidă a stării de sănătate, pe data de 18 august a fost solicitat transferul de la Spitalul CFR din Ploieşti către o unitate cu locuri de Terapie Intensivă, fiind găsit un loc disponibil la Medgidia, unde a fost transportată cu elicopterul. În spitalele din Prahova, la momentul respectiv, nu mai era niciun pat ATI liber dintre cele destinate bolnavilor confirmaţi cu SARS-CoV-2. Femeia avea şi comorbidităţi - obezitate şi diabet", precizează sursa citată.

ADVERTISING

De la începutul epidemiei şi până în prezent, la SAJ Prahova au fost confirmaţi cu noul coronavirus un medic, cinci asistente, trei ambulanţieri, un operator registrator de urgenţă şi trei din rândul personalului TESA. Dintre aceştia, se află internaţi, în acest moment, un medic, un asistent medical şi un ambulanţier. Totodată, în izolare se află 4 şoferi, contacţi direcţi ai cazurilor confirmate, arată Prefectura Prahova. 

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇