Nelu Tătaru anunță câte paturi avem în ATI și câți dintre pacienții COVID-19 din Terapie Intensivă sunt intubați

Nelu Tătaru anunță câte paturi avem în ATI și câți dintre pacienții COVID-19 din Terapie Intensivă sunt intubați

În secțiile care tratează cazurile de COVID-10 în România, există 840 de paturi la Terapie Intensivă, dotate cu tot ce este necesar. Se caută soluţii pentru identificarea altor locuri, a anunțat ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru, a mai precizat miercuri seară, în şedinţa de Guvern, că 112 pacienţi dintre cei 377 internaţi în secţiile de Terapie Intensivă sunt intubaţi în acest moment.

”Avem 840 de paturi în Terapie Intensivă, cu tot ceea ce este necesar. În acest moment, 112 bolnavi sunt intubaţi din 377 care sunt internaţi”, a afirmat ministrul.

ADVERTISING

Premierul Ludovic Orban a cerut soluţii pentru realizarea unor secţii intermediare, pentru ca paturile de ATI să poată fi eliberate la nevoie.

”Aici poate ar trebui găsită o soluţie, mai ales cei care au ieşit de pe ventilaţie şi li s-a ameliorat starea de sănătate, poate putem organiza nişte secţii intermediare, unde să poată fi oxigenaţi, astfel încât să putem disponibiliza paturi în cazul în care e necesară tratarea unor pacienţi la terapie intensivă”, a spus Ludovic Orban.

De asemenea, premierul a cerut să fie asigurate cadrele medicale pentru toate locurile ATI nou create:

ADVERTISING

”Trebuie să asigurăm toate cadrele medicale, dacă nu merge prin voluntariat, atunci prin detaşare. Trebuie făcută o evaluare serioasă a personalului are există în secţiile ATI a spitalelor non-covid şi detaşaţi toţi cei care nu au încărcare suficientă în activitate.

Aici chiar cred că trebuie făcut apel la empatie. Eu nu cred că un medic sau cadru medical poate lăsa un pacient ne tratat”.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri alte 1.182 de cazuri de îmbolnăvire de COVID-19, confirmate în ultimele 24 de ore.

ADVERTISING

Raport INSP: A fost cea mai grea săptămână de când a început pandemia. 37% din cazurile noi sunt în București și patru județe (Grafice)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇