Ministerul Sănătății primește 570 de milioane de lei, din care 65 ca să cumpere Remdesivir. Ce se va întâmpla cu medicii care termina acum rezidențiatul

Ministerul Sănătății primește 570 de milioane de lei, din care 65 ca să cumpere Remdesivir. Ce se va întâmpla cu medicii care termina acum rezidențiatul

Guvernul a adoptat o hotărâre care prevede suplimentarea, din Fondul de Rezervă, a bugetului Ministerului Sănătății, cu 570 de milioane de lei.

Banii se vor duce pe teste COVID, la DSP-uri sau pentru vaccinarea antigripală. În plus, din această sumă, 65 de milioane de lei sunt pentru cumpărarea de Remdesivir, medicament folosit pentru tratarea pacienților cu COVID.

ADVERTISING

Amintim că premierul Ludovic Orban declarase în urmă cu aproximativ o săptămână că există o decizie politică pentru producerea Remdesivir şi Favipiravir în România. Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a spus însă, ulterior, că nu exită nici măcar pentru anul viitor posibilitatea ca acest medicament să fie produs la noi în țară.

Noii medici specialiști, angajați pe 6 luni și detașați unde vrea Guvernul. Bonusul e că, dacă prind loc, pot fi angajați fără concurs

În ce privește medicii care acum termină rezidențiatul pe specializările care sunt suprasolicitate din cauza COVID, aceștia vor fi angajați cu contracte pe perioadă determinată de 6 luni și vor putea fi detașați acolo unde este criză de personal medical.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ionel Dancă, a precizat că ar exista, totuși, și un avantaj pentru medici, și anume că, dacă vor exista posturi libere, ei vor putea să fie angajați după aceste 6 luni fără să dea concurs pentru ocuparea funcției.

ADVERTISING

Dancă a precizat că este vorba de aproximativ 200 de medici pe specializări precum medicină de urgență, terapie intensivă, radiologie sau boli infecțioase.

Întrebat, însă, câte posturi sunt cu adevărat vacante, Dancă nu a dat un răspuns.

https://www.facebook.com/guv.ro/videos/1054342191681098/?v=1054342191681098

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇