Medic de la DSP București, confirmat cu noul coronavirus. Tătaru: Nu am fost informat! Trebuia să fiu anunțat, nu a existat comunicare

Medic de la DSP București, confirmat cu noul coronavirus. Tătaru: Nu am fost informat! Trebuia să fiu anunțat, nu a existat comunicare

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a mers joi în control la DSP București și a anunțat că un medic din cadrul instituției este infectat cu noul coronavirus.

Tătaru s-a arătat deranjat de faptul că nu i-a fost comunicată această situație.

1.112 cazuri noi de coronavirus în România, un nou record. Peste 2.000 de pacienți COVID în izolare instituționalizată sau în carantină la domiciliu (Infografice)

„O instituție cheie în lupta cu coronavirusul este DSP Bucureşti şi Direcţiile de Sănătate Publică din fiecare judeţ în parte. Am venit astăzi să evaluez o situaţie, având un caz pozitiv, într-un context în care avem o pandemie.

ADVERTISING

Nu am fost informat, tocmai am venit eu să mă informez aici şi efectiv să văd care este testarea celorlalţi angajaţi.

O doamnă doctor depistată pozitiv, care a avut cinci contacți direcți, toți sunt în izolare în acest moment, și sunt 14 care s-au autodenunțat ca și contacți direcți, urmând ca astăzi să fie testați fiecare dintre ei. Trebuia să fiu anunțat, nu a existat comunicare”, a declarat ministrul Sănătății.

Tătaru: Cum am ajuns ciuma Europei? Nerespectând nişte reguli sau instigând să nu respectăm nişte reguli

ADVERTISING

Surse citate de Antena3 spun însă că 34 de angajați ai DSP București sunt suspecți de COVID-19.

Tătaru: DSP-urile au fost demotivate

Potrivit ministrului, în zilele următoare o echipă de la Ministerul Sănătății va face o evaluare privind modul în care a fost realizată ancheta epidemiologică.

Urmează ca în zilele următoare să ajungă aici și o echipă de la Ministerul Sănătății care să evalueze toată această anchetă și contextul în care s-a desfășurat”, a subliniat Nelu Tătaru.

Rafila, despre noul record de cazuri COVID: Vom avea o scădere doar dacă populația respectă regulile. Trebuie să fim pregatiți pentru orice situație

ADVERTISING

Întrebat ce părere are despre Direcțiile de Sănătate Publică, în special cea din București, ministrul Sănătății a spus că de 30 de ani nu s-a făcut nimic la nivelul acestor instituții.

Problemele din Direcțiile de Sănătate Publică vin după 30 de ani în care nu s-a făcut nimic, au fost demotivate, găsim lipsă de medici, epidemiologi, specialiști”, a precizat Tătaru.

Tătaru a mers și la căminul de bătrâni din Sectorul 1

Ministrul Sănătății a mers și la căminul de bătrâni din Sectorul 1, unde există un focar COVID-19, după ce directoarea a acuzat că DSP a refuzat să facă testări.

”În condiţiile în care apar simptomatologii, se repetă acea testare. Personalul medical face de două ori pe lună testarea. La pacienţii vârstnici care sunt instituţionalizaţi în acest instituţii se face ori de câte ori este nevoie, când prezintă simptomatologie.

Toţi sunt testaţi în acest moment. Astăzi am fost şi toţi pacienţii de acolo sunt testaţi. Astăzi am fost acolo”, a afirmat ministrul, citat de News.ro.

Medicul Virgil Musta: Există riscul să ajungem în situația Italiei și nu cred că vom trece cu bine. Dacă așteptăm ca spitalele să ne vindece, este o iluzie

El a fost întrebat dacă în opinia sa conducerea DSP Bucureşti a făcut vreo greşeală, având în vedere că reprezentanţii căminului de bătrâni susţin că cel puţin 20 de bătrâni, după ce au fost confirmaţi, au fost ţinuţi în cămin şi cei de la DSP le-au spus că nu au locuri în spitale să îi interneze.

”Au mai fost cazuri în alte cămine de bătrâni în care s-a detaşat personal să poată urmări aceşti bătrâni, personal de specialitate, iar în condiţiile în care aceşti bătrâni prezentau simptome erau internaţi în spital”, a fost răspunsul lui Nelu Tătaru.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇