Medicul Virgil Musta: Există riscul să ajungem în situația Italiei și nu cred că vom trece cu bine. Dacă așteptăm ca spitalele să ne vindece, este o iluzie

Medicul Virgil Musta: Există riscul să ajungem în situația Italiei și nu cred că vom trece cu bine. Dacă așteptăm ca spitalele să ne vindece, este o iluzie

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara vorbește din nou despre situația gravă în care se află unitatea sanitară, unde toate locurile de la Terapie Intensivă sunt ocupate.

El atrage atenția, din nou, că este foarte important ca cetățenii să respecte regulile sanitare și de distanțare. În caz contrar, avertizează medicul, există riscul să ajungem în situația Italiei.

ADVERTISING

Mai exact, ne-am putea confrunta cu numeroase cazuri grave de COVID-19, toate secțiile ATI ocupate și imposibilitatea tratării acestor pacienți în spitale.

Iar dacă se va ajunge la acest negru scenariu, medicul Virgil Musta spune că nu vom reuși să ieșim cu bine.

Rafila, despre noul record de cazuri COVID: Vom avea o scădere doar dacă populația respectă regulile. Trebuie să fim pregatiți pentru orice situație

”Numărul de pacienți este foarte mare, afluxul de noi infectați crește pe zi ce trece, Spitalul Victor Babeș este plin, au intrat în acțiune spitalele suport. Terapia Intensivă este ocupată 100%.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Este adevărat, există acest risc (de a ajunge în situația Italiei - n.red.), sper ca măsurile care se iau să fie rapide și bine gândite și să nu ajungem în această situație. Nu cred că vom trece cu bine dacă ajungem într-o situație asemănătoare cu cea a Italiei și să nu putem trata pacienți în spitale, iar cei cu forme grave să ajungă să rămână acasă din lipsă de locuri”, a declarat Virgil Musta, într-o intervenție la Realitatea TV.

ADVERTISING

Dacă așteptăm ca spitalele să ne vindece, este o iluzie

Astfel, medicul spune că este extrem de important să respectăm regulile, nu să ne lăsăm în grija spitalelor să ne salveze.

Medicul Virgil Musta: Poate că ar trebui să trecem şi noi, ca alte ţări, la izolarea zonelor unde a explodat numărul de noi cazuri de COVID-19, iar restul să continue relaxarea

Eu cred că dacă așteptăm ca spitalele să ne vindece, este o iluzie. Trebuie să înțelegem că cele 3 măsuri ne pot salva: masca de protecție, spălatul pe mâini și distanțarea. Oamenii le cunosc, este vorba de a le respecta.

Acest control al pandemiei de la început a fost datorită măsurilor de distanțare impuse (în starea de urgență - n.red.) Sunt din ce în ce mai mulți tineri care se îmbolnăvesc, ei uită să respecte, energia tinereții îi fură. Și mai este foarte important să luptăm cu fake-news-urile”, a subliniat medicul Virgil Musta de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇