Medic din Timișoara, despre bolnavii de COVID care se externează: Pleacă cu mijloace de transport în comun și noi nu-i putem opri

Medic din Timișoara, despre bolnavii de COVID care se externează: Pleacă cu mijloace de transport în comun și noi nu-i putem opri

Medicul Virgil Musta de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara atrage atenția că vidul legislativ în care ne aflăm încă după decizia CCR privind carantina și izolarea pune în pericol comunitatea.

Acesta arată că, deși majoritatea pacienților au ales să rămână internați pentru a se proteja atât pe ei, cât și pe ceilalți, sunt și persoane mai puțin responsabile.

Bolnavii de COVID care au cerut să fie externați își îmbolnăvesc familiile. 6 focare descoperite într-un singur județ

”Majoritatea pacienților au solicitat să rămână internați pentru că vor să-și protejeze familia, dar au fost și pacienți care abia au așteptat pentru a pleca.

ADVERTISING

Din păcate, nu toată lumea are responsabilitate. Pleacă cu mijloace de transport în comun și noi nu-i putem opri. Ei spun că au acest drept și doresc să se izoleze la domiciliu.

Consideră că au fost tratați suficient și, simțindu-se bine, preferă să fie izolați la domiciliu”, a declarat jurnaliștilor medicul Virgil Musta, într-o conferință organizată în fața spitalului.

La Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara mai sunt doar 6-7 locuri libere pentru pacienţii cu COVID-19. Terapia Intensivă este ocupată în totalitate

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Un bolnav externat la cerere deja s-a întors în spital în stare gravă

El spune că la spitalul său nu sunt atât de multe cazuri de pacienți care au cerut să plece, dar că deja unul dintre ei s-a întors pentru că boala cauzată de coronavirus s-a agravat.

”N-am avut foarte mulți pacienți, 5-6 au fost care s-au externat la cerere. Unul s-a întors în formă mai gravă”, a mai spus Musta, care a atras atenția că evoluția bolii apare după o perioadă de două săptămâni.

Arafat atrage atenția că mulți pacienți externați la cerere cu simptome ușoare ajung la Terapie Intensivă: Echipele se expun resuscitând acești pacienți

ADVERTISING

Însă aceștia au fost doar pacienții care se aflau deja în grija spitalului.

”Au fost și pacienți care au venit să ne anunțe că sunt pozitivi. Le-am spus că boala poate evolua foarte rapid în formă severă și e bine să facem investigații. Ne-au spus că doar au venit să ne anunțe și ne contactează dacă vor avea nevoie”, a mai povestit medicul.

Dr. Musta le amintește tuturor celor care pleacă din spital că dacă nu respectă izolarea și îi infectează și pe alții intră sub incidența Codului Penal.

Citește și:

80% dintre pacienții cu COVID-19 încă au simptome și 2 luni mai târziu. Nu numai cei în vârstă

Încă un studiu arată că anticorpii COVID-19 nu se menţin în corp mai mult de câteva luni. Slabe speranțe pentru un vaccin eficient

Arafat, despre cei care au protestat în Piața Victoriei: Îi aşteptăm la spital. Sunt convins că nu or să scape


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇