Pentru a face față numărului mare de cazuri de COVID-19, autoritățile din Timișoara deschid spitalul de campanie amplasat pe un stadion

Pentru a face față numărului mare de cazuri de COVID-19, autoritățile din Timișoara deschid spitalul de campanie amplasat pe un stadion

Spitalul de campanie, montat la Timişoara pe Stadionul CFR încă din luna aprilie, va fi funcţioanl de săptămâna viitoare. Autorităţile au decis operaţionalizarea unităţii din cauza numărului mare de persoane infectate cu noul coronavirus.

„La solicitarea Instituţiei Prefectului, s-a primit aprobarea pentru operaţionalizarea, la începutul săptămânii viitoare, a Spitalului amplasat pe Stadionul CFR” , transmit reprezentanţii Prefecturii Timiş.

Încă din luna aprilie, pe Stadionul CFR din Timişoara a fost organizat un spital de campanie, dotat cu tot ce este necesar pentru îngrijirea bolnavilor de coronavirus.

ADVERTISING

Medicul Virgil Musta nu mai are locuri la Timișoara pentru pacienții cu Covid-19: Zona dedicată a devenit neîncăpătoare

Astfel, atunci au fost organizate zona medicală şi cea de izolare şi carantinare. Aici au fost amplasate 52 de paturi pentru tratamentul cazurilor uşoare şi medii, dar şi patru paturi ATI, pentru cazurile grave.

Au fost făcute racordurile la utilităţi, iar toate corturile vor avea frigidere şi televizoare. De asemenea, pentru personalul administrativ au fost deja livrate containere care vor fi folosite pentru birouri şi farmacie.

ADVERTISING

Medic din Timișoara, despre bolnavii de COVID care se externează: Pleacă cu mijloace de transport în comun și noi nu-i putem opri

Spitalul Victor Babeș funcționează la capacitate maximă

Operaţionalizarea spitalului de campanie de pe Stadionul CFR vine în contextul în care, în acest moment, Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara funcţionează la capacitate maximă, având toate locurile de la Terapie Intensivă şi cele dedicate bolnavilor de coronavirus ocupate.

Din acest motiv, o parte dintre bolnavii care au ajus la Infecţioase au fost transferaţi spre Spitalul suport CFR din Timişoara. De asemenea, bolnavi infectaţi cu SARS Cov 2 mai sunt internaţi şi la Spitalul Municipal, la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia şi la Spitalul din Lugoj.

ADVERTISING

Focar de coronavirus la Spitalul Municipal Timişoara: 3 asistente și 2 infirmiere s-au infectat de la o pacientă

În total, de la începutul pandemiei, în judeţul Timiş au fost raportate 693 de infectări cu COVID-19 şi 63 de decese.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇