Azi sosesc în România încă 87.750 de doze de vaccin de la Pfizer BioNTech

A cincea tranșă de vaccin anti-Covid realizat de consorțiul Pfizer - BioNTech ajunge în România, luni, 18 ianuarie.
Azi sosesc în România încă 87.750 de doze de vaccin de la Pfizer BioNTech

87.750 de doze de vaccin sosesc, luni, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă, transmite Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19, într-un comunicat remis SpotMedia.ro.

România, într-o singură zi, de la scepticismul legat de vaccinare la criza de ser. De ce trebuie ținut cont atunci când faci o programare online?

ADVERTISING

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, fiind distribuite 87.750 de noi doze, după cum urmează:

  • Centrul Regional de Distribuție București: 33.930 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Brașov: 11.700 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Cluj: 9.360 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Constanța: 8.190 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Craiova: 7.020 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Iași: 10.530 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 7.020 doze.
ADVERTISING

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Pacienții cu boli cronice vor putea fi programați pentru vaccinare de orice medic care îi are în grijă, nu doar de cel de familie

În 15 ianuarie, în România a debutat etapa a II-a a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și personalului-cheie care desfășoară activități în domenii esențiale.

ADVERTISING

Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, platforma de vaccinare https://vaccinare-covid.gov.ro și adresa de email contact@vaccinare-covid.gov.ro se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile care se încadrează în etapa curentă.

În ceea ce privește calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anunțat revenirea la programul inițial de livrări către Uniunea Europeană începând cu săptămâna 25 ianuarie, cu cantități crescute începând cu săptămâna 15 februarie, potrivit sursei citate.

STS anunţă că peste 200.000 de persoane din etapa a doua s-au programat pentru vaccinare antiCOVID


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇