Pacienții cu boli cronice vor putea fi programați pentru vaccinare de orice medic care îi are în grijă, nu doar de cel de familie

Pacienții cu boli cronice vor putea fi programați pentru vaccinare de orice medic care îi are în grijă, nu doar de cel de familie

Pacienții cu boli cronice vor putea fi programați pentru vaccinarea împotriva COVID-19 și de către medicii specialiști, nu doar de către medicii de familie.

Anunțul a fost făcut, duminică, de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

”Precizăm că persoanele cu afecțiuni cronice pot opta pentru următoarele metode de programare:

  1. Individual, direct în platformă
  2. Prin intermediul unui aparținător – pot fi înscrise și programate maximum 9 persoane incluse în a II-a etapă, prin Adaugă beneficiar
  3. Prin intermediul direcțiilor de asistență socială
ADVERTISING

Prin aceste trei metode, sistemul informatic interoghează baza de date a CNAS pentru validarea afecțiunii. Dacă persoana nu se regăsește în evidență, este necesară contactarea medicului cu pacienți cu afecțiuni cronice și furnizarea datelor actualizate de identitate pentru înscriere sau înscriere/programare.

4. Prin intermediul medicului cu pacienți cu afecțiuni cronice

Acesta poate înscrie și programa persoane cu afecțiuni cronice sau poate doar să le înscrie, urmând ca acestea să se autentifice pe baza CNP și să se programeze individual. În acest caz, nu este obligatorie interogarea bazei de date a CNAS.

ADVERTISING

5. Telefonic, în Call Center, la numărul 021.414.44.25”, a transmis STS duminică.

STS anunţă că peste 200.000 de persoane din etapa a doua s-au programat pentru vaccinare antiCOVID

”Lucrurile au fost simplificate”

Și Gindrovel Dumitra, preşedintele Grupului de Vaccinologie din cadrul Societății Naționale a Medicilor de Familie, a explicat la Digi24, cum se pot înscrie acești pacienți pentru imunizare.

Precizările au venit după ce mai mulți bolnavi cronic au semnalat că nu sunt în sistem și, prin urmare, nu se pot programa pe platformă.

ADVERTISING

"Ieri am avut mai multe situații cu pacienți cu boală cronică, care nu erau în sistem, iar singura posibilitate era ca un medic să poată să intre și să confirme că acea persoană are boala respectivă.

Din comunicatul STS înțeleg că aceste drepturi le are orice fel de medic, e normal să fie așa.

Sunt pacienți care nu sunt înscriși la medici de familie, dar s-au tratat la medic, în privat, pentru boala cronică, deci acel medic le poate confirma calitatea de pacient care se încadrează la etapa a doua de vaccinare.

Lucrurile au fost rezolvate și simplificate", a explicat Gindrovel Dumitra sursei citate.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇