Premierul Cîţu spune că programările la vaccinare merg bine. Peste 50% dintre cei programaţi în Etapa a ll-a au peste 65 de ani - statistică STS

Premierul Cîţu spune că programările la vaccinare merg bine. Peste 50% dintre cei programaţi în Etapa a ll-a au peste 65 de ani - statistică STS
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Premierul Florin Cîţu afirmă, într-o postare pe Facebook, că programările pentru vaccinarea antiCOVID merg bine şi dă asigurări că peste 75% dintre persoanele cu vârsta peste 65 de ani se vor vaccina în perioada următoare.

El a prezentat şi o statistică realizată de STS, conform căreia mai mult de jumătate dintre cei programaţi la vaccinare anti-COVID în Etapa a ll-a sunt persoane de peste 65 de ani. Aceeași statistică a postat-o pe Facebook și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

”Programările merg bine. Campania de vaccinare merge bine. Peste 75% din persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele mai afectate de coronavirus, se vor vaccina în perioada imediat următoare”, a scris Cîţu duminică, pe pagina de Facebook, prezentând o statistică realizată de STS pe baza datelor înregistrate de vineri de la ora 15:00, când au început programările pentru vaccinarea anti-COVID în Etapa a ll-a şi până sâmbătă la ora 20:00.

Programările merg bine. Campania de vaccinare merge bine. Peste 75% din persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele...

Posted by Florin Cîţu on Saturday, January 16, 2021

Varstnici + cronici > 75% din totalul programărilor în Etapa II.E așa cum trebuie: îi protejăm în primul rând pe cei vulnerabili.Altfel, e doar începutul. Mai avem multe de îmbunătățit. Avem treabă!

Posted by Vlad Voiculescu on Saturday, January 16, 2021

Cum s-au programat doritorii

Conform acestei statistici, dintre cei care ar urma să fie vaccinaţi în această etapă - persoane peste 65 de ani, bolnavi cronici şi lucrători din domenii considerate esenţiale - 52,6% s-au programat individual, pe platformă, 30,59% din programări sunt reprezentate de angajatori, 12,52% au apelat la call-center şi 4,29% prin medici.

ADVERTISING

România, într-o singură zi, de la scepticismul legat de vaccinare la criza de ser. De ce trebuie ținut cont atunci când faci o programare online?

În ceea ce priveşte categoriile programate, cea mai numeroasă este categoria celor de peste 65 de ani, care reprezintă 56,26%, urmată de persoanele cu afecţiuni cronice - 22,01% şi de lucrătorii în domenii esenţiale -  21,73%.

Potrivit STS, totalul programărilor este 175.389.

Nu mai sunt locuri în București

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea anunţa sâmbătă că, pentru următoarele 20 de zile de programare la vaccinare, respectiv perioada 18 ianuarie – 6 februarie, la nivel naţional s-au realizat 305.562 programări la vaccinare, din cele 364.800 sloturi disponibile şi că numai în Bucureşti au fost programate 62.182 locuri de vaccinare, gradul de ocupare fiind în proporţie de 100%.

ADVERTISING

La nivel naţional, numărul total de persoane vaccinate până în prezent este 196.090.

Numeroase persoane au reclamat disfuncţionalităţi ale platformei de înregistrare pentru vaccinarea anti-COVID, cele mai multe probleme fiind reclamate de bolnavii cronic. În marile oraşe, locurile disponibile pentru vaccinare s-au epuizat rapid, ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu anunţând sâmbătă dimineaţă că în Bucureşti şi în Cluj toate locurile au fost ocupate. În cursul zilei de sâmbătă, situaţia s-a replicat în mai multe oraşe reşedinţă de judeţ.

După Bucureşti, nici la Cluj nu mai sunt doze de vaccin după prima zi de programări

De altfel, ministrul Sănătăţi a explicat că că soluţia va fi realocarea de doze, atunci când vor fi disponibile.

ADVERTISING

Citește mai multe despre etapa a II-a de vaccinare:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇