STS anunţă că peste 200.000 de persoane din etapa a doua s-au programat pentru vaccinare antiCOVID

STS anunţă că peste 200.000 de persoane din etapa a doua s-au programat pentru vaccinare antiCOVID

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) anunță că până duminică, ora 11:00, peste 200.000 de persoane s-au programat să se vaccineze împotriva coronavirusului în etapa a II-a. Mai exact, s-au făcut 209.270 de programări.

Datele sunt valabile pentru intervalul 15 ianuarie, ora 15:00 (când a și început etapa a II-a a campaniei de vaccinare) – 17 ianuarie, ora 11:00.

”În perioada 15 ianuarie 2021, orele 15:00 până duminica, 17 ianuarie, orele 11:00, pe platforma informatică programare.vaccinare-covid.gov.ro s-au realizat 209.270 programări pentru persoanele din etapa a II-a de vaccinare (115.954 adulți peste 65 ani, 46.806 persoane cu afecțiuni cronice și 46.510 angajați din domenii esențiale)”, anunță STS într-un comunicat remis SpotMedia.ro.

ADVERTISING

Premierul Cîţu spune că programările la vaccinare merg bine. Peste 50% dintre cei programaţi în Etapa a ll-a au peste 65 de ani – statistică STS

Cum s-au programat doritorii

Conform sursei citate, majoritatea doritorilor s-a înscris individual pe platformă. Pe locul doi ca modalitate se află angajatorul, apoi prin call-center.

”Din punct de vedere al modalității de accesare a platformei, programarea persoanelor din etapa II s-a realizat astfel:

  • individual direct în platformă - 104.655 de persoane
  • prin intermediul medicilor – 13.343 de persoane
  • telefonic, prin Call Center - 29.825 de persoane
  • prin intermediul angajatorului - 61.447 de persoane din domenii esențiale”, arată comunicatul.
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

România, într-o singură zi, de la scepticismul legat de vaccinare la criza de ser. De ce trebuie ținut cont atunci când faci o programare online?

Platforma trebuie verificată periodic, poate apar centre noi

STS mai transmite că platforma de programare trebuie accesată periodic, pentru a vedea dacă au fost introduse noi centre de vaccinare.

Având în vedere că platforma de programare se actualizează conform datelor transmise de INSP, recomandăm cetățenilor să acceseze periodic aplicația pentru a verifica introducerea unor noi centre de vaccinare sau apariția locurilor disponibile pentru vaccinare.

comunicat STS
ADVERTISING

După Bucureşti, nici la Cluj nu mai sunt doze de vaccin după prima zi de programări

Cum se pot programa bolnavii cronic

Iată ce spune STS, privind modul în care se pot programa persoanele cu afecțiuni cronice:

  1. Individual, direct în platformă
  2. Prin intermediul unui aparținător – pot fi înscrise și programate maximum 9 persoane incluse în a II-a etapă, prin Adaugă beneficiar
  3. Prin intermediul direcțiilor de asistență socială

Prin aceste trei metode, sistemul informatic interoghează baza de date a CNAS pentru validarea afecțiunii. Dacă persoana nu se regăsește în evidență, este necesară contactarea medicului cu pacienți cu afecțiuni cronice și furnizarea datelor actualizate de identitate pentru înscriere sau înscriere/programare.

comunicat STS

4. Prin intermediul medicului cu pacienți cu afecțiuni cronice

Acesta poate înscrie și programa persoane cu afecțiuni cronice sau poate doar să le înscrie, urmând ca acestea să se autentifice pe baza CNP și să se programeze individual. În acest caz, nu este obligatorie interogarea bazei de date a CNAS.

comunicat STS

5. Telefonic, în Call Center, la numărul 021.414.44.25

Citește mai multe despre etapa a II-a de vaccinare:

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇