Medicii din prima linie primesc a doua doză de vaccin antiCOVID: Este pașaportul nostru pentru libertate! (Video)

Medicii din prima linie primesc a doua doză de vaccin antiCOVID: Este pașaportul nostru pentru libertate! (Video)

A început administrarea rapelului cadrelor medicale care s-au imunizat în prima etapă a campaniei de vaccinare.

Personalul medical care s-a vaccinat în prima etapă primește, duminică, a doua doză a vaccinului antiCOVID.

Este vorba despre medicii care s-au aflat în prima linie în lupta cu noul coronavirus.

La Spitalul Victor Babeș din Timișoara, medicii care veneau să primească rapelul erau întâmpinați astfel de personalul vaccinator: ”Bine ați venit la a doua doză!”.

I-a fost administrat rapelul și medicului Virgil Musta, şeful secţiei de Boli Infecţioase (foto). El a spus că imunizarea ”este un gest de responsabilitate”.

ADVERTISING

”Este calea de a opri pandemia și a ne proteja pe noi și pe alții, care poate nu se pot vaccina. Este pașaportul nostru pentru libertate”, a declarat Musta după ce a primit a doua doză de vaccin antiCOVID.

Și managerul unității sanitare, dr. Cristian Iulian Oancea, s-a ”imunizat complet”, după cum a apreciat după ce a fost inoculat.

El a punctat că vaccinarea este ”vitală”.

Iată primele cadre medicale de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara care au primit a doua doză de vaccin împotriva SARS-CoV-2:

A inceput administrarea rapelului cadrelor medicale de la Spitalul Victor Babes Timisoara

Posted by Spitalul Victor Babes Timisoara on Saturday, January 16, 2021

La Iași s-au răzgândit medicii care nu au vrut să se vaccineze inițial

Și infecționiștii de la Spitalul din Iași au început să fie inoculați. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Sfânta Parascheva” din Iaşi, a subliniat că vaccinarea este importantă pentru revenirea la normalitate.

ADVERTISING

”Pe lângă faptul că sunt protejat în momnetul de față sau sunt în curs de protecție completă, sunt sigur că ajut și la oprirea pandemiei. Cu toții ne  dorim să revenim cât mai curând la viața normală”, a declarat Roșu, după ce a fost imunizat.

Totodată, managerul acestei unități medicale, a vorbit și despre surpriza de la acest pas important al imunizării: mai mulți medici care nu au dorit să se vaccineze inițial au cerut să primească prima doză, în timp ce colegii lor primesc rapelul!

”Ne-am vaccinat în primă fază 260 de cadre medicale. Surpriza plăcută a fost că la rapel și-au anunțat dorința un număr de 50 – 60 de cadre medicare care vor prima doză a vaccinului. Deci, o să avem și o a doua sesiune de rapel. Nu vom refuza niciunul dintre colegii noștri”, a adăugat Florin Roșu.

ADVERTISING

Și prima persoană vaccinată din România a primit rapelul

Și Mihaela Anghel, prima persoană vaccinată din România, a primit cea de-a doua doză.

Serul i-a fost administrat duminică dimineață la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Prof. Dr. Matei Balș” din București.  

”E destul de greu, dar avem speranța că scăpăm de pandemie. (...) Toți vrem să ne vaccinăm și să scăpăm. Nu am avut niciun dubiu (privind vaccianrea -n.red.)”, a declarat Mihaela Anghel, după ce i-a fost administrat serul antiCOVID.

Printre cei vaccinați astăzi la Institutul Matei Balș dau fost medicii Adrian Streinu-Cercel, Cătălin Apostolescu și Adrian Marinescu.

„Am muncit în următoarea zi după prima doză de vaccin și nu mi s-a întâmplat nimic.Sincer, îmi este dor să lucrez cum...

Posted by RO Vaccinare on Sunday, January 17, 2021

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇