Jurnal din focar de Covid: Ce spune un chirurg infectat care a ajuns să se uite la Diva pentru că i se face groază de ce vede la TV

Jurnal din focar de Covid: Ce spune un chirurg infectat care a ajuns să se uite la Diva pentru că i se face groază de ce vede la TV

Medicul chirurg Paul Achim, șef de secție la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei din Galați, a început să țină ”un jurnal de COVID”.

El a fost depistat de curând cu SARs-CoV-2, așa că a intrat în izolare la domiciliu.

Situația este destul de îngrijorătoare la unitatea medicală unde lucrează, întrucât 3 secții au fost închise, din cauza cazurilor de coronavirus.

Iată aici detalii - Zeci de angajați de la Spitalul Județean din Galați au COVID. Sunt cazuri și la Ambulanță

”Cineva mi-a sugerat să fac un jurnal de Covid, mai ales că am intrat fără să vreau (evident) în acest "club". Dacă o să-mi permită starea biologică am să scriu pe aici diverse.

ADVERTISING

Mai multă lume m-a întrebat dacă știu cam când am înhățat-o. Să lămurim o chestiune în prealabil. Abia când au constatat că sunt deja 3 cazuri în secție, fiind declarat focar, s-a testat tot personalul secției, nu că am fi fost simptomatici cu manifestări evidente cum sunt descrise. A fost un pic de astenie și o jenă la deglutiție, chestii pe care le puneam în seama oboselii acumulate la serviciu și în gărzi, sau la chestii de sezon la variații termice”, a scris Paul Achim pe contul său de Facebook.

Judeţul Galaţi nu mai are locuri pentru bolnavi în spitalele Covid. 32 de pacienţi aşteaptă să fie transferaţi

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Întâlnirea cu dihania”

Medicul a mai povestit că a tratat mulți pacienți COVID, așa că nu știe când ”s-a întâmplat tandra întâlnire cu dihania”.

”Bolnavi cu Covid am tot avut, așa că nu pot spune când s-a întâmplat tandra întâlnire cu dihania. Nu mai mult decât sâmbătă în gardă, am consultat și operat covizi. Ținând cont de perioada de incubare, probabil întâlnirea să fi fost cu cel puțin 7 zile în urmă.

Până una alta, cam tot personalul afectat evoluează oligo/asimptomatic. Nu spunem hop, luăm tratament, suntem izolați și sperăm să nu apară modificări în zilele care urmează. Ne bucurăm că și pacienții operați depistați ulterior cu acest Covid evoluează bine”, se mai arată în postare.

ADVERTISING

Chirurgul mai precizează că pacienții au fost toți triați și testați la internare.

”Cum și unde s-a produs evenimentul a devenit subiect de supoziții. în orice caz, câteva secții sunt închise (3), fapt care nu-i de loc confortabil în economia unui spital de urgențe. Sper că cei de la ATI, fiind secție unicat, să reziste, acolo-i pe muchie de cuțit cu personalul apt de muncă”, a mai relatat specialistul.

”Observațiile de acasă”

Paul Achim mai scrie și câteva ”observații de acasă”, precum faptul că a început să se uite la filme de Crăciun, chiar dacă înainte să se infecteze era deranjat de faptul că acestea sunt difuzate în luna noiembrie, adică mult prea devreme.

”Asta a fost introducerea, acum observațiile de acasă. Până zilele trecute mă enervau ăia de la Diva, cu programul lor interminabil de sărbătorire în avans a Crăciunului. Toți eram fierți prin spitale să ne protejăm, să avem grijă să nu ne infectăm, chestie care era incompatibilă cu buna dispoziție transmisă pe acel canal TV.

Din postură de pozitiv oligosimptomatic mai bântui pe la TV. Acolo, pe toate canalele de știri apar doar informații catastrofice, cu pacienți gravi sau mai rău. Va dați seamă cum te simți urmărind astfel de știri, așa că, pur și simplu, Diva a devenit chiar un canal bun de urmărit, cu toate dulcegăriile lui. Și uite așa realizezi că poziționarea diferită schimbă percepția lucrurilor și evenimentelor. Restul, în zilele care urmează, izolarea-i lungă”, conchide postarea.

Cineva mi-a sugerat sa fac un jurnal de Covid, mai ales ca am intrat fara sa vreau(evident) in acest "club". Daca o...

Posted by Paul Ichim on Wednesday, November 25, 2020

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇