Judeţul Galaţi nu mai are locuri pentru bolnavi în spitalele Covid. 32 de pacienţi aşteaptă să fie transferaţi

Judeţul Galaţi nu mai are locuri pentru bolnavi în spitalele Covid. 32 de pacienţi aşteaptă să fie transferaţi

Judeţul Galaţi nu mai are locuri pentru bolnavi în spitalele Covid-19, iar cel puţin 32 de pacienţi confirmaţi cu SARS-CoV-2 aşteaptă, în zona tampon a Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă, să fie transferaţi într-un spital suport Covid.

La Spitalul din Galaţi există 32 de pacienţi confirmaţi care aşteaptă să fie transferaţi către spitalele suport Covid. 12 sunt internaţi în secţia tampon a SJU, iar alţi 20 sunt cantonaţi în containere special amenajate.

O parte din pacienţi aşteaptă confirmarea de a fi transferaţi încă de vineri, astfel că pentru fiecare pacient s-a luat legătura cu CNCCI şi aşteptăm deciziile de transfer”, a declarat medicul Bogdan Băneşanu, reprezentantul Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi.

Parte dintre pacienţii care aşteaptă deciziile de transfer sunt persoane cu forme uşoare şi medii de boală care nu au beneficiat în acest timp de tratament de specialitate, întrucât Spitalul Judeţean Galaţi nu este unitate suport Covid şi nu a primit medicamentele necesare.

”În ultimele 3 zile, 113 pacienţi au fost confirmaţi cu Covid în Unitatea de Primiri Urgenţe a SJU Galaţi, iar ambulanţele sosesc continuu. În secţia ATI Covid sunt internaţi 16 pacienţi. Facem menţiunea că în cadrul unităţii noastre sanitare nu se poate acorda tratament antiviral specific acestei afecţiuni pentru că nu este spital Covid şi tocmai de aceea sunt aşteptate aprobările de transfer”, a mai declarat medicul Bogdan Băneşanu.

De la debutul pandemiei, la Galaţi au fost confirmate cu coronavirus 9.202 persoane, dintre care 181 au fost confirmate marţi.

Numărul deceselor din acest judeţ se ridică la 257, al testelor efectuate la 59.436, iar al pacienţilor vindecaţi la 7.291.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro: