Focar de COVID la o unitate de tancuri din Galați, în timpul instrucției de luptă

Focar de COVID la o unitate de tancuri din Galați, în timpul instrucției de luptă

Un focar de COVID-19 a apărut într-o unitate de tancuri din orașul Galați, unde 12 militari sunt infectați, iar alți 12 au fost plasați în izolare la domiciliu.

Primele cazuri de infectare au apărut în timpul unor exerciții desfășurate la Poligonul Smârdan.

Militarii fac parte din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă”

12 militari din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă”, sunt infectați cu SARS-COV 2, iar alți 12 militari, care au intrat în contact cu cei bolnavi, au fost plasați în carantină la domiciliu.

ADVERTISING

Potrivit reprezentanților unității de tancuri, primele cazuri au apărut în timpul unei activități de instrucție desfășurată recent în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan.

Militarii care prezentau simptome COVID-19 au fost imediat izolați în facilitățile special amenajate în acest sens, instalate anterior începerii exercițiului.

Ulterior, personalul specializat, echipat cu combinezoane, măști, mănuși și vizete, i-a transportat pe militarii suspecți de infectare cu virusul SARS-COV 2 către spitalele din Galați, pentru investigații suplimentare și testarea COVID-19.

ADVERTISING

Tot detașamentul intră în perioadă de recuperare

După finalizarea pregătirilor din poligon, tot detașamentul a beneficiat de perioada de recuperare, mai puțin personalul infectat sau aflat în carantină, care se află în concediu medical.

De asemenea, în unitate sunt luate măsuri stricte pentru limitarea răspândirii COVID-19 în rândul militarilor.

Direcția de Sănătate Publică Galați a desfășurat o anchetă epidemiologică pentru stabilirea persoanelor declarate contact direct, iar personalul medical al unității, monitorizează permanent starea de sănătate a militarilor.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇