Fumatul ar putea deveni istorie până în 2050 în mare parte din lume

Fumatul ar putea deveni istorie până în 2050 în mare parte din lume

Țigările normale ar putea deveni istorie în următoarele 3 decenii în SUA, părți din Europa, Australia și mare parte din America Latină.

Aceasta este concluzia unui raport semnat de Adam Spielman, analist la Citigroup. El arată că, dacă actualul trend se păstrează, până în 2050 în regiunile menționate fumătorii fie se vor fi lăsat de tot, fie vor fi trecut la produse alternative țigărilor obișnuite.

Spielman arată că giganții tutunului trebuie să investească serios în alternativele la țigări, altfel riscă să iasă din joc, potrivit Bloomberg.

ADVERTISING

Deja schimbarea se vede. Pe parcursul ultimilor 20 de ani numărul adolescenților care se apucă de fumat a scăzut cu aproape 75%. Totodată, pentru prima oara în istorie, se observă un declin în ce privește fumatul în rândul bărbaților și volumul de țigări produse scade constant de 10 ani.

ADVERTISING

Philip Morris International Inc. a intrat puternic pe piața dispozitivelor de fumat și deja aproape un sfert din venituri vin de aici. Gigantul chiar a prevestit că în 10 ani țigările normale ar putea fi istorie.

Totuși, mai este cale lungă până la o lume total fără țigări.

Spielman spune că în țări precum China, Franța și Rusia cel mai probabil fumatul încă va fi un obicei comun și în 2050.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇