Doar 4.000 de persoane s-au vaccinat anti-COVID în ultimele 24 de ore

Doar 4.000 de persoane s-au vaccinat anti-COVID în ultimele 24 de ore

Autoritățile anunță că, în ultimele 24 de ore, au fost vaccinate 4.022 persoane, dintre care 2.736 sunt la prima doză, iar restul au făcut rapelul.

În acelaşi interval, au fost raportate două reacţii adverse, una la vaccinul Pfizer şi alta la cel de la Johnson & Johnson. Alte 62 de reacţii adverse sunt în curs de investigare, dintre care un caz formă severă.

„Din cauza faptului că descărcarea datelor din platforma RENV pentru ultimele 24 ore, respectiv pentru întreaga perioadă a campaniei de vaccinare, nu se poate realiza simultan şi instantaneu, apar diferenţe privind numărul de doze administrate în ultimele 24h.

ADVERTISING

În intervalul de descărcare a datelor sunt înregistrate dozele administrate în această perioadă scurtă de timp. Prin introducerea în RENV a dozelor efectuate în afara României pentru persoanele care au o doză administrată în România (conform OUG 68/2021), numărul total al beneficiarilor vaccinaţi cu prima doză suferă modificări (scăderi), deoarece aceştia devin persoane vaccinate cu schema completă.”, a transmis CNCAV.

Tot în ultimele 24 de ore au fost înregistrate peste 1.200 de cazuri noi, iar Capitala a trecut de rata de infectare de 1 la mie.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇