Danemarca a suspendat vaccinarea cu AstraZeneca

Danemarca a suspendat vaccinarea cu AstraZeneca

Danemarca a oprit temporar utilizarea vaccinului antiCovid produs de AstraZeneca, după ce mai multe persoane au înregistrat reacții adverse grave, care nu se știe însă dacă pot fi puse pe seama serului primit.

Mai exact, la mai multe persoane vaccinate au apărut cheaguri de sânge, a anunțat Autoritatea sanitară daneză, potrivit Reuters.

Autoritățile nu au spus despre câte astfel de cazuri este vorba și au precizat că momentan nu se știe dacă există o legătură între vaccinuri și cheagurile de sânge.

ADVERTISING

”Atât noi, cât și Agenția Daneză a Medicamentului trebuie să răspundem la informațiile din Danemarca și alte țări europene, privind posibile efecte secundare serioase”, a declarat directorul autorității pentru sănătate din Danemarca, Soren Brostrom, citat de Financial Post.

Agenția Daneză a Medicamentului a anunțat că a lansat o anchetă asupra vaccinului AstraZeneca împreună cu alte agenții din alte țări ale UE, precum și Agenţia Europeană a Medicamentului.

ADVERTISING

Și Austria a anunţat, luni, că a oprit administrarea unui lot de vaccin produs de AstraZeneca, după ce o infirmieră în vârstă de 49 de ani a murit din cauza unor ”grave tulburări de coagulare” a sângelui, la câteva zile după ce a fost vaccinată.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a afirmat însă că o anchetă preliminară nu a stabilit nicio legătură între vaccinul AstraZeneca şi moartea infirmierei.

ADVERTISING

Totodată, marți, alte patru ţări europene, Estonia, Lituania, Letonia şi Luxemburg, au anunțat că suspendă vaccinările cu doze din acest lot.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇