Dâmboviţa: Tânăr diagnosticat cu COVID-19, după ce a revenit de la Costineşti. 26 de contacți din autocar, trimiși din concediu direct în carantină

Dâmboviţa: Tânăr diagnosticat cu COVID-19, după ce a revenit de la Costineşti. 26 de contacți din autocar, trimiși din concediu direct în carantină

Un tânăr din judeţul Dâmboviţa care a mers la mare cu un autocar alături de alte 26 de persoane a fost diagnosticat cu COVID-19, după ce a revenit în Dâmboviţa şi a mers la spital. Cei 26 de turişti cu care bărbatul a intrat în contact direct, ei deplasându-se împreună până la Costineşti, au fost trimişi din concediu direct în carantină.

Publicitate

Cazul tânărului a ajuns în atenţia autorităţilor după ce acesta s-a prezentat la spital, în judeţul Dâmboviţa, a fost testat pentru infecţia cu SARS-Cov-2, iar testul a ieşit pozitiv, au declarat pentru News.ro reprezentanţi ai Prefecturii Dâmboviţa.  

În cadrul anchetei epidemiologice, cei de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa au aflat că bărbatul fusese la mare, la Costineşti, cu un autocar împreună cu un grup din care au făcut parte alte 26 de persoane. Acestea se aflau încă în vila din Costineşti unde a fost cazat şi bărbatul diagnosticat cu COVID-19.  

Publicitate

În aceste condiţii, DSP Dâmboviţa a luat legătura cu DSP Constanţa care a dispus trimiterea celor 26 de turişti, consideraţi contacţi direcţi, la locuinţele lor, cu toţii fiind introduşi în carantină, a precizat sursa citată. 

30 de tineri suspecți de COVID-19 din Vaslui au fost găsiți, după câteva zile, la Costinești

Cazul tinerilor cu Covid din Vaslui, care s-au distrat pe litoral: Pacientul zero nu a mai ajuns la spital, un părinte e supărat că și-au întrerupt vacanța din cauza ”acestei mascarade”

Dâmboviţa este unul dintre judeţele în care numărul infectărilor cu SARS-Cov-2 a crescut alarmant în ultimele săptămâni, în aceste condiţii autorităţile dispunând măsuri precum purtarea măştii inclusiv în spaţii deschise aglomerate.   

În ultimele 24 de ore, în Dâmboviţa au fost diagnosticate cu COVID-19 un număr de 69 de persoane.

Grafice - Sunt 1.350 de cazuri noi de COVID-19 în România, în ultimele 24 de ore. Au fost înregistrate 43 de noi decese


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇