Cazul tinerilor cu Covid din Vaslui, care s-au distrat pe litoral: Pacientul zero nu a mai ajuns la spital, un părinte e supărat că și-au întrerupt vacanța din cauza ”acestei mascarade”

Cazul tinerilor cu Covid din Vaslui, care s-au distrat pe litoral: Pacientul zero nu a mai ajuns la spital, un părinte e supărat că și-au întrerupt vacanța din cauza ”acestei mascarade”

Cazul tinerilor din Vaslui, care au petrecut la un majorat cu un bolnav de COVID-19, apoi au plecat pe litoral, se complică.

Cazul, pe scurt: 30 de tineri din Vaslui, care au fost contacţi ai unui caz pozitiv COVID-19, au fost depistaţi de autorităţi în staţiunea Costineşti. Ei s-au dus la mare după ce au petrecut împreună la un majorat. După ce au fost găsiți, ei au fost aduși în Bârlad, iar 10 dintre ei au și testat pozitiv pentru SARS-CoV-2.

Acum, presa locală dezvăluie detalii incredibile despre caz.

ADVERTISING

Una dintre tinerele care a participat la majorat prezenta simptome de coronavirus. Conform Vremea Nouă, ea și-a făcut testul pentru coronavirus, dar nu a mai așteptat rezultatele și a plecat la mare cu prietenii ei după petrecere.

Tatăl ei este ambulanțier la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui.

Luni, fata și tatăl ei au primit confirmarea. Deci această fată este ”pacientul zero” al grupului petrecăreț. Așa că ambulanțierul a sunat la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui și a cerut voie să plece cu ambulanța pe litoral, pentru a-și aduce acasă fata bolnavă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Asta deși el nu lucra în ziua respectivă.

Zis și făcut, doar că problema s-a ivit la întoarcere. Deși ambulanțierul a promis să-și ducă fata la spital, acesta s-a răzgândit și a dus-o acasă.

Acum, reprezentanții DSP nu reușesc să ia legătura cu niciun membru al familiei. De menționat este că cei de la DSP doar au sunat, nu s-au dus la domiciliul fetei.

Tatăl său nu era considerat contact direct al acestui caz pozitiv, pentru că din luna martie, fiind în prima linie în lupta cu coronavirusul, el s-ar fi mutat într-o casă din mediul rural, pentru a-și proteja familia.

ADVERTISING

Acum, la SAJ Vaslui a fost declanșată o anchetă.

Citeşte opinia zilei pe SpotMedia.ro: Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

”Și-au întrerupt vacanța din cauza acestei mascarade”

Între timp, părintele unei alte adolescente care a petrecut pe litoral este supărat, pentru că vacanța copiilor a fost întreruptă din cauza ”unei mascarade”.

Tată fetei a povestit că vorbește cu ea constant. Potrivit spuselor tinerei, niciunul din colegii ei nu prezenta simptome de coronavirus.

Mi-a spus că niciun coleg din grupul ei nu strănută, nu tușește. Toți sunt sănătoși, dar supărați că sunt nevoiți să se întoarcă acasă mult mai devreme. Au plecat pe litoral vinerea trecută și urmau să se întoarcă vinerea asta. Și-au întrerupt vacanța din cauza acestei mascarade. Nu cred în povestea asta, atât timp cât statul ”mănâncă” bani pentru fiecare caz de COVID-19 raportat.

Tatăl unei adolescente care a petrecut la majorat alături de un bolnav COVID-19

Potrivit Vremea Nouă, bărbatul nu-și va interna fiica în spital. Motivul: nici tatăl pacientului zero nu a făcut asta.

Cum vă explicați că tatăl acelei fete, despre care se spune că este pacientul zero, a fost după ea la mare, să o aducă acasă. Dacă el este contact direct al fetei, nu trebuia izolat de urgență? De ce a fost lăsat să meargă prin țară, deși sunt suspiciuni că și el ar putea avea virusul? Totul e cusut cu ață albă.

De asta i-am și spus fetei că în momentul când ajunge acasă, va sta în izolare, dar la spital eu nu o duc sub nicio formă. Nu are ce cãuta acolo. O tratez acasă cu paracetamol și aspirină, medicamentele care se dau și în spital

Citește și:

30 de tineri suspecți de COVID-19 din Vaslui au fost găsiți, după câteva zile, la Costinești

Zece dintre tinerii din Vaslui, care s-au distrat pe litoral, au fost confirmați cu COVID-19


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇