Conducerea Spitalului Judeţean Ploieşti va fi schimbată. Tătaru spune că s-au găsit mai multe probleme

Conducerea Spitalului Judeţean Ploieşti va fi schimbată. Tătaru spune că s-au găsit mai multe probleme

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, luni seară, că sunt mai multe probleme identificate la Spitalul Judeţan din Ploieşti, unde situaţia nu a fost gestionată corespunzător. De asemenea, el a precizat s-a discutat cu noua conducere a Consiliul Judeţean Prahova, ordonatorul de credite al spitalului, pentru schimbarea managementului.

”Din evaluările noastre şi desele vizite, au fost probleme. Avem probleme la organizare, ce înseamnă management, ce înseamnă managementul Unităţii de Primiri Urgenţe unde toţi bolnavii care sunt izolaţi, au rămas acolo, fără ca pe secţiile respective să avem locuri unde capacităm saloane de izolare sau de cei confirmaţi, pentru patologiile concomitente. Avem acel TIR sau acea Unitate Mobilă de Terapie Intensivă care a fost reaşezată, regândită, repoziţionată, am avut şi avem şi în continuare şi medici rezidenţi care sunt detaşaţi şi care deservesc Terapia Intensivă.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Acolo există o problemă în care acel management n-a reaşezat partea medicală, partea umană, pentru a primi acea patologie COVID şi de a degaja terapiile intensive pentru a primi atât patologie non-COVID, cât şi patologie COVID, pe sectoare separate”, a declarat, luni seară, la Digi 24, Nelu Tătaru, referindu-se la Spitalul Judeţean din Ploieşti.

Pacienți ținuți să aștepte în ploaie ca să intre la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, în plină pandemie

Vrea să schimbe conducerea spitalului

Tătaru a anunţat că s-a discutat cu noua conducere a Consiliului Judeţean pentru a schimba conducerea spitalului.

”Am avut discuţii şi cu noua conducere a Consiliului Judeţean care este ordonatorul de credite al Spitalului Judeţean din Ploieşti şi avem promisiunea că în zilele următoare, odată cu noul management al spitalului, vom avea şi o altă abordare a problemei”, a mai afirmat Tătaru.

Acesta a fost întrebat despre declaraţiile medicilor din Ploieşti care au afirmat că au ajuns deja să decidă cine ajunge şi cine nu are loc la ATI şi a afirmat:

”Cred că este exprimarea la disperare, să zicem. Cred că nu suntem într-o situaţie atât de critică să decidem cine şi cum. Avem un transfer făcut către spitale din apropiere, avem transferuri făcute către spitale din ţară. (…) Discutând cu managementul, deja îşi arătau impotenţa, incapacitatea.

Explicații de la Spitalul de Urgență Ploiești după ce șefa UPU a spus că de câteva săptămani aleg pacienții pentru ATI

De aceea, eu sper că noua conducere a spitalului din Ploieşti, care va fi pusă de noua conducere a Consiliului Judeţean, să poată gestiona altfel. Şefii secţiilor nu mergeau pe secţiile respective, unde trebuiau să aibă un salon de izolare sau un salon de confirmat, pentru  patologie”.

Tătaru a afirmat că decizia de a schimba conducerea spitalului nu aparţine Ministerului Sănătăţii: ”Când aveam coordonarea activităţii medicale din spitale, puteam lua măsuri, noi, ca minister. În momentul acesta noi facem acele controale, facem evaluări, facem recomandările către ordonatorul de credit care este autoritatea locală. Eu sper ca aceşti colegi ai noştri să înţeleagă că suntem toţi pe un câmp de luptă şi toţi muncim împreună”.

Vezi și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖