Pacienți ținuți să aștepte în ploaie ca să intre la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, în plină pandemie

Pacienți ținuți să aștepte în ploaie ca să intre la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, în plină pandemie

Cozi lungi se formaseră luni la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, oamenii fiind puși să aștepte în ploaie pentru a putea intra pentru investigațiile sau procedurile medicale la care erau programați.

O primă coadă se forma la cortul de triaj, unde oamenii așteptau în ploaie până la 45 de minute pentru a le fi luată temperatura și a anunța la ce secție au nevoie să meargă. Următoarea coadă se forma la intrarea în spital, de unde o asistentă îi chema, rând pe rând, pentru a-i direcționa către secția unde aveau treabă.

ADVERTISING

Potrivit ZiarulIncomod.ro, stăteau la coadă toți pacienții, inclusiv cei în scaun cu rotile, cârje sau care aveau nevoie de consult ortopedic.

Cum la intrarea în spital nu există decât o copertină, oamenii se îngrămădeau acolo, pentru a se adăposti de ploaie, nerespectând, astfel, distanțarea socială.

ADVERTISING

Condițiile au dus la creșterea tensiunilor, astfel că a existat și un mic incident, cu doi bărbați care s-au îmbrâncit încercând să intre mai repede în spital.

ADVERTISING

Amintim că în Prahova situația bolnavilor grav de Covid-19 este dramatică, din cauza depășirii numărului de locuri la ATI.

În Prahova, 363 dintre cele 398 de locuri destinate îngrijirii pacienților cu Covid-19 erau ocupate, la finalul săptămânii trecute, iar la ATI toate locurile alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate.

Citește și articolele zilei, pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇