Trei medici rezidenți, detașați la secția ATI de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești: Nimic despre numărul insuficient de paturi

Trei medici rezidenți, detașați la secția ATI de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești: Nimic despre numărul insuficient de paturi

Trei medici rezidenți au fost detașați, de marți, la Spitalul Județean de Urgență Ploiești și vor completa echipa ATI care se ocupă de tratarea pacienților cu Covid.

Potrivit Prefecturii Prahova, numărul medicilor detașați la Spitalul din Ploiești ajunge astfel la zece.

„Trei noi medici rezidenți au fost detașați, începând cu data de 20.10.2029, la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Aceștia vor completa echipa ATI care se ocupă de tratarea bolnavilor cu COVID-19. Detașarea este aprobată pentru o perioadă de 30 de zile, cu posibilitatea de prelungire. În prezent, la SJUP își desfășoară activitate șapte medici rezidenți detașați, dublați în activitatea lor de șase medici specialiști”, a transmis Prefectura.

ADVERTISING

Conform acesteia, la secția ATI de la Spitalul Municipal Câmpina, spital-suport Covid-19, sunt trei medici, toți specialiști și angajați ai unității sanitare.

În Prahova, 363 dintre cele 398 de locuri destinate îngrijirii pacienților cu Covid-19 sunt ocupate, iar la ATI toate locurile alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate, a transmis marți Prefectura Prahova.

În Prahova situația bolnavilor grav de Covid-19 este dramatică, din cauza depășirii numărului de locuri la ATI.

ADVERTISING

Află mai multe despre:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇