CDC s-a răzgândit și recomandă americanilor vaccinați să poarte mască de protecție și în interior

CDC s-a răzgândit și recomandă americanilor vaccinați să poarte mască de protecție și în interior

Centrul american pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor (CDC) s-a răzgândit și nu mai recomandă ca persoanele vaccinate antiCovid să nu poarte mască de protecție în interior.

Decizia a fost luată din cauza variantei Delta, care se răspândește mult mai rapid decât tulpina inițială a SARS-CoV-2 sau alte variante, notează CNN.

Așadar, CDC recomandă portul măștii în interior și persoanelor imunizate antiCovid, în spații în care riscul de transmitere este „ridicat”.

„În ultimele zile, am analizat noi date din recentele anchete epidemiologice. Acestea arată că varianta Delta se comportă diferit față de tulpinile anterioare ale virusului care cauzează Covid-19.

ADVERTISING

Datele sunt îngrijorătoare și, din păcate, ne forțează să actualizăm recomandările privind portul măștii în spații închise. Nu este o decizie pe care am luat-o ușor”, a precizat directorul CDC, dr. Rochelle Walensky, într-un briefing de presă.

O sursă care a dorit să-și păstreze anonimatul a explicat și ce relevă datele amintite anterior - faptul că persoanele vaccinate infectate cu varianta Delta pot avea o încărcătură virală asemănătoare cu cei care sunt nevaccinați!

În plus, alți doi factori care au contat în luarea deciziei au fost prevalența variantei Delta și faptul că prea puțini americani s-au vaccinat până acum.

ADVERTISING

Anterior, în 13 mai, CDC recomanda ca persoanele vaccinate antiCovid să nu mai poarte mască în interior.

În schimb, la acea vreme, Delta reprezenta doar 1% din infecțiile raportate. Acum, potrivit CDC, aceasta reprezintă cel puțin 83% din cazurile de Covid din SUA.

Citește și:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇