Creștere puternică a cazurilor de Covid în Orientul Mijlociu și Africa de Nord, din cauza variantei Delta. OMS avertizează că vor fi consecințe catastrofale

Creștere puternică a cazurilor de Covid în Orientul Mijlociu și Africa de Nord, din cauza variantei Delta. OMS avertizează că vor fi consecințe catastrofale

Orientul Mijlociu și Africa de Nord se confruntă cu o creștere a cazurilor de Covid-19, cauzate de varianta Delta, iar situația se poate agrava în următoarele săptămâni, avertizează Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

O creștere puternică a cazurilor a fost raportată în Libia, Iran, Irak și Tunisia, iar regiunea se îndreaptă spre un „punct critic”, a precizat OMS, potrivit CNN.

În întreaga regiune, au fost înregistrate peste 11 milioane de cazuri de Covid de la începutul pandemiei.

OMS a avertizat, de asemenea, despre posibile „consecințe catastrofale” ale sărbătorii musulmane Eid al-Adha, care începe pe 20 iulie și în cadrul căreia au loc adunări mari de persoane.

ADVERTISING

Tunisia, una dintre cele mai afectate țări din lumea arabă de către varianta Delta, a reimpus restricții. De asemenea, a făcut apel la țările arabe pentru ajutor, deoarece sectorul său de sănătate se află într-o situație critică.

Arabia Saudită a anunțat că va trimite Tunisiei 1 milion de doze de vaccin, iar Emiratele Arabe Unite au donat, de asemenea, jumătate de milion de doze.

Țara nord-africană are acum cea mai mare rată a mortalității din cauza Covid-19 din regiunea est-mediteraneană, precum și pe continentul african, după ce varianta Delta a circulat pe scară largă în țară, potrivit OMS.

Paturile de la terapie intensivă din Tunisia sunt ocupate la un nivel de 95%.

ADVERTISING

"În prezent, sunt raportate între 8.000 și 9.500 de cazuri în fiecare zi în Tunisia, din cauza variantei Delta. În mai puțin de o săptămână, numărul deceselor aproape s-a dublat, de la 119 decese în 5 iulie la 189 decese în 8 iulie", a spus OMS.

Iranul, care a fost una dintre cele mai afectate țări din regiune de la începutul pandemiei, aproape că a depășit recordul zilnic de cazuri, după ce a raportat peste 23.000 de noi infecții joi.

Numărul zilnic al cazurilor aproape s-a dublat în ultimele patru săptămâni, iar numărul deceselor zilnice a crescut în ultimele două săptămâni, a spus OMS.

Săptămâna trecută, Irakul, unde mai puțin de 1% din populație a primit o doză de vaccin, a raportat cel mai mare număr zilnic de cazuri de Covid de la începutul pandemiei, potrivit Ministerului Sănătății din această țară.

ADVERTISING

Săptămâna aceasta, un incendiu la un spital care trata pacienții cu Covid a ucis mai mult de 92 de persoane și a arătat încă o dată starea proastă a sectorului de sănătate din țară.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇