Jocurile Olimpice: România câștigă la canotaj prima medalie de aur după o cursă fenomenală făcută de Simona Radiș și Ancuța Bodnar

Jocurile Olimpice: România câștigă la canotaj prima medalie de aur după o  cursă fenomenală făcută de Simona Radiș și Ancuța Bodnar

România a câștigat prima medalie de aur de la Jocurile Olimpice de la Tokio, prin Simona Radiș și Ancuța Bodnar, la canotaj, în proba de dublu vâsle feminin.

Fetele noastre au făcut o cursă fenomenală, pe care au dominat-o de la început până la final.

A fost o cursă lipsită de emoții, în care Radiș și Bodnar au tras tare din primii metri și ne-au adus primul aur olimpic.

Fetele noastre au terminat cu timpul 6:41.03, stabilind astfel un nou record olimpic. Pe doi a venit Noua Zeelandă (6:44.82), iar pe trei a fost Olanda (6:45.73).

ADVERTISING

Anterior, în această probă am mai obținut o singură medalie de aur, prin Elisabeta Lipă si Mărioara Popescu, la Los Angeles 1984. Canotajul ne-a adus 20 de medalii de aur până acum în istoria participărilor olimpice.

A fost a doua medalie câștigată de România la Tokio, după argintul obținut de Ana Maria Popescu la spadă individual feminin. Ulterior, am mai obținut un argint la patru rame masculin, astfel că numărul medaliilor de la Tokio este trei.

Per total, aceasta a fost a 90-a medalie de aur câștigată de România la Jocurile Olimpice in toate participările.

ADVERTISING

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇