4 persoane au murit în România din cauza variantei Delta. Niciuna nu era vaccinată

4 persoane au murit în România din cauza variantei Delta. Niciuna nu era vaccinată

Patru persoane au murit până acum în România din cauza variantei Delta, iar niciuna nu era vaccinată, a declarat, marți, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

”Sunt înregistrate patru decese cauzate de infecţia cu varianta Delta, ultimul fiind al unei persoane de sex feminin în vârstă de 90 de ani din judeţul Iaşi, având condiţii medicale preexistente şi nevaccinată.

Practic, niciuna dintre persoanele care au decedat, din păcate, ca urmare a infecţiei cu această variantă virală Delta nu fusese vaccinată”, a spus Gherghiță.

ADVERTISING

Totodată, țara noastră are 101 cazuri de infectări cu varianta Delta, a afirmat coordonatorul campaniei de vaccinare. Potrivit acestuia, doar 8 dintre persoanele infectate erau vaccinate, dintre care șase cu două doze.

"În ceea ce priveşte prevalenţa variantelor de îngrijorare, în momentul de faţă, conform raportului săptămânal prezentat de Institutul Naţional de Sănătate Publică, sunt confirmate 101 tulpini, variante virale Delta, ceea ce reprezintă 6% din totalul variantelor de îngrijorare diagnosticate în urma secvenţierilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De asemenea, din cele 101 cazuri confirmate cu variantă Delta, 8 erau vaccinate, ceea ce reprezintă 8%, din care 6 cu două doze, intervalul de la momentul efectuării celei de-a doua doze şi până la confirmarea testului pozitiv este între 11 şi 125 de zile. Avem 6% persoane vaccinate cu schema completă din cele 101 cazuri confirmate cu infecţie cu varianta Delta”, a explicat Gheorghiță.

De asemenea, coordonatorul campaniei de vaccinare a atras atenția că experţii estimează că, la sfârşitul lunii august, varianta Delta va deveni dominantă, inclusiv în Europa.

ADVERTISING

Potrivit acestuia, România va înregistra în perioada următoare o creştere a numărului de cazuri, lent, dar progresiv.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇