• Preşedintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, susţine că partidul a neglijat electoratul liberal şi că „nu pomenile, ci antreprenorii, oamenii cu bătături în palmă, ăştia trebuie să fie partenerii pe termen lung ai PNL”.
Deci nu sinecuriștii și lipitorii de afișe ai lui Orban, ca să fie clar. De unde o fi luat domnul Flutur ideea asta nu știu, sper că nu de la fântâna cântătoare din curtea spitalului județean. Sau de la domnul ăla care se lipise cu experianța sa funerară de o șefie de spital, halal antreprenor.
Ca să o spunem pe aia dreaptă, adevăraților antreprenori li se fâlfâie de steagul galben al PNL pentru că domnul Flutur&company au făcut prea puțin pentru ei la vreme de pandemie, când dimpotrivă, oamenii aceștia care merită toată stima au făcut multe pentru țară și implicit pentru partid. Asta ca să nu aibă cineva așteptări pe care mai târziu le va regreta.
• Florin Cîțu: ...anul acesta, primul trimestru, este pentru prima oară în istorie în ultimii 30 de ani când creşterea economică se datorează în totalitate investiţiilor. Nu a mai fost niciodată aşa ceva! Am schimbat paradigma.
Investițiile care își arată acum roadele au fost făcute anul trecut, pe vremea când Ludovic Orban era prim ministru, deci liberalismul și strategia asta nu-i aparțin numai domnului Cîțu, n-are drepturi exclusive de autor, asta apropo de festivismul deșănțat afișat nu numai prin adunările de partid, ci și public.
Investițiile din România sunt ca prima ploaie după 30 de ani în deșertul Kalahari, a înflorit covor de floricele, nicio veste despre vreo pădure deocamdată. Iar până la paradigmă mai este cale lungă, nici după opt ani de guvernare Florin Cîțu nu o va schimba îndeajuns ca PSD să nu mai ajungă la ea.
• Din nou Florin Cîțu, propria porta voce: ... creşterea economică de anul acesta este estimată la a fi cea mai mare din Uniunea Europeană, 7,4%. Vă vând un mic secret, urmează alte estimări, care vor duce creşterea economică aproape de două cifre... o să avem o creştere economică cu cel puţin 10% anul acesta, în 2021.
Dacă raportăm creșterea de anul acesta la cea de anul trecut, an de pandemie, este vorba despre o revenire în forță, atât. Aș vrea o raportare la 2019 sau 2018, ca să știm cum stăm cu adevărat.
Iar cineva ar trebui să-i spună domnului Cîțu că suntem mici și că 10% din 1 este mai mic decât 1% din 10, mama ei de aritmetică. Sau să-i spună că, dacă vine valul patru al pandemiei, creșterea asta super-optimistă de două cifre va cădea de pe piedestal și se va face cioburi, cu tot congresul PNL din septembrie.
• Rareş Bogdan afirmă că i-a pus premierului Florin Cîţu mai multe condiţii atunci când i-a acordat susţinerea sa pentru funcţia de preşedinte al partidului. Una dintre ele a fost păstrarea funcţiilor deţinute de membrii PNL, indiferent dacă sunt în echipa care câştigă sau nu, iar alta fiind aceea ca deciziile să fie luate împreună.
Deci Rareș Bogdan e speriat de două lucruri: posibilitatea spargerii PNL și posibilitatea alunecării lui Cîțu din festivism în dictatură de partid.
Domnul Cîțu în schimb slobozește sloganuri triumfaliste în partid și spune da oricui vrea să i se alăture. Cum făcea anul trecut domnul Orban cu camarila. Dar domnul Orban și-a plătit susținătorii, să vedem dacă prim-ministrul va putea face la fel cu cei ce i se alătură acum.
• Senatorul USR PLUS Cristi Berea: La scurt timp am auzit o altă idee, tot marca Rareş Bogdan, privind înfiinţarea unui minister al Transporturilor Interne, condus de Lucian Bode. Cu alte cuvinte, hai să-l izgonim pe Cătălin Drulă de la Transporturi, omul care a început să mişte marile lucrări de infrastructură.
Senatorul userist uită că anul trecut Lucian Bode a mișcat lucrările de infrastructură, iar Drulă s-a urcat într-un tren care deja rula cu ceva viteză pe șine.
Pe de altă parte, până și Rareș Bogdan recunoaște că ministerul de interne nu construiește autostrăzi și cel ce mulge capra nu știe să altoiască bananieri.
Iar dacă mecanicii de locomotivă nu pot fi polițiști, schimbarea domnului Bode de la Interne s-ar impune. De aceea, propun ca la o eventuală plecare, domnul Orban, vinovat de situația aceasta neplăcută, să-i dea cadou un trenuleț de jucărie ex-ministrului, ca bătaia de joc să fie completă.
• Prim-ministrul Florin Cîţu a vizitat duminică zonele afectate de inundaţii din judeţul Alba. Este prima oară pe luna asta când declarațiile festiviste se pleoștesc sub presiunea realității, este prima oară când anunțata creștere economică de două cifre se izbește și se face cioburi în fața dezastrului.
Dacă domnul Cîțu și-a călcat pe inimă și a revenit pentru o zi la funcția de prim ministru ori înseamnă că scorul dintre filiale este mai egal pentru el decât pentru domnul Orban, ori cineva l-a atenționat că are un comportament care dăunează grav la sondajele de opinie.
Sper totuși ca domnul Cîțu să nu fi făcut gestul ăsta doar pentru că doamna Merkel l-a făcut, și mai sper să nu fi promis ajutoare guvernamentale doar primăriilor liberale din județ. Și aș vrea să mai știu cu cât va crește deficitul bugetar dacă se vor aproba cheltuielile de înlăturare a urmărilor inundațiilor, asta așa, ca să nu mai arunce în ochii liberalilor cu praful interstelar al unor creșteri economice astronomice.