Cîțu și Orban și-au împărțit și premiile tinerilor liberali

Cîțu și Orban și-au împărțit și premiile tinerilor liberali

Cei doi candidați la funcția de președinte al PNL și-au împărțit, vineri seara, și premiile tinerilor liberali, în cadrul Galei premiilor TNL „Mircea Ionescu Quintus”. Florin Cîţu a primit premiul de excelenţă ”Generaţia altfel”, iar Ludovic Orban a primit ”Premiul de excelenţă Ion I.C. Brătianu”.

Florin Câțu le-a transmis tinerilor că este extrem de important să îşi asume lucruri şi că acum, partidul fiind la guvernare, au de apărat un premier care, la rândul său, îşi asumă unele lucruri pentru România, deşi unii spun că acţiunile sale ar putea costa partidul din punct de vedere electoral.

”Am urmărit premiile de până acum care arată ce aţi făcut pentru PNL în ultimul an şi jumătate şi pentru asta vă felicit.

Aţi reuşit să faceţi din TNL cea mai puternică organizaţie de tineret din România, aţi reuşit ceea ce noi nu am reuşit, dar vom face după 25 septembrie.

Când intri în politică, te hotărăşti să faci ceva şi asta e important, dar am văzut foarte mulţi care, după ce intră în politică, dispar de pe scena politică. Ei sunt în politică, dar dispar.

Indiferent de riscuri, dacă ţi se spune că o măsură bună pentru români, asumă-ti-o pentru că este bună pentru români şi pentru că de aia intrăm în politică. Dacă ţi se spune că o măsură este bună pentru România, ajută tineretul, te costă electoral pe termen scurt, asumaţi-vă pentru că de aia intrăm în politică. Dacă nu, nu mai intrăm în politică.

Acesta este mesajul acestei generaţii, ceea ce vrem noi să facem, ne asumăm totul până la capăt şi mergem şi le spunem tuturor că este ori varianta noastră, ori nu mai este o altă variantă. Mergem fără compromisuri. De aceea sunteţi generaţia altfel pentru că nu acceptaţi compromisuri. Altfel, veţi rămâne generaţia la fel şi sunt sigur că nu vreţi acest lucru”, a declarat Florin Cîţu.

Premierul a adăugat că tinerii liberali au acum de apărat un premier care îşi asumă unele lucruri pentru România, lucruri bune pentru viitorul ţării.

”Trebuie să găsiţi energia să mergeţi mai departe, trebuie să găsiţi energia să luptăm mult mai bine în perioada următoare pentru că acum suntem la guvernare şi aveţi de apărat un premier care îşi asumă lucruri, chiar dacă unii spun că pe termen scurt s-ar putea să ne coste electoral, dar îşi asumă lucruri pentru că sunt bune pentru România şi sunt bune pentru viitorul României”, a mai declarat Florin Cîţu.

Ludovic Orba le-a spus tinerilor liberali: ”Mă simt onorat de acest premiu şi vă spun că pentru mine, organizaţia de tineret a fost întotdeauna organizaţia în care m-am simţit cel mai bine şi de care m-am simţit întotdeauna cel mai apropiat. Este organizaţia în care indiferent de  generaţii am crescut şi alături de care am încercat să fiu permanent pe măsură ce fiecare tânăr a pornit de la organizaţia de tineret a urcat treaptă cu treaptă în carieră”.

Ludovic Orban a subliniat că de la preluarea guvernării a urmărit promovarea de tineri liberali în diferite funcţii.

”Odată cu data de 4 noiembrie când am reuşit să preluăm guvernarea am urmărit sistematic promovarea de oameni din rândul organizaţiei de tineret la nivel de secretar de stat, preşedinţi de agenţii, vicepreşedinţi de agenţii. De asemenea, le-am solicitat miniştrilor secretari de stat să ia consilieri în cadrul cabinetelor lor, reprezentanţi ai organizaţiilor de tineret.

Am făcut acest lucru în primul rând pentru că ştiu că avem foarte mulţi oameniîn cadrul organizaţiilor de tineret şi în al doilea rând să  ofer ocazia acestor tineri de valoare să capete experienţă administrativă, să aibă posibilitatea să se familiarizeze cu actul de guvernare şi să fie pregătiţi, de ce nu, în perspectivă să îşi asume şi ei rolul de conducere al ministerelor, agenţiilor, autorităţilor publice.

De asemenea, la alegeri am încercat să susţin cât mai mulţi tineri cu şansă. Avem aici, în faţă, un exemplu, Bogdan, care a reuşit să câştige alegerile în cea mai mare comună, după ce un primar a plecat din PNL, şi cu un sprijin care ca să zic aşa, a fost foarte important de la nivel central”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul liberal le-a mai transmis tinerilor că printre ei se află viitorul preşedinte al PNL şi viitorul prim-ministru liberal al României.

”Stimaţi colegi şi colege, va veni rândul să preluaţi frâiele PNL. Fiţi convinşi de acest lucru şi fiţi convinşi că printre voi se găsesc şi viitorul preşedinte al PNL şi viitorul prim-ministru al PNL şi viitorii prim-vicepreşedinţi şi viitorii primari şi viceprimari, preşedinţi de consilii judeţene. Căutaţi să fiţi din ce în ce mai buni, căutaţi să vă creşteţi abilităţile, căutaţi să înţelegeţi domeniile de activitate în care vreţi să vă perfecţionaţi, căutaţi să înţelegeţi mecanismul de luare a deciziilor şi căutaţi la momentul în care veţi fi pregătiţi să preluaţi aceste funcţii, să le giraţi cu cea mai mare răspundere şi cu cele mai bune performanţe”, a mai declarat Orban.

Alte informații relevante pe subiect:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇