35 de muncitori indieni din Ilfov au fost depistați cu COVID, inclusiv cu tulpina britanică și indiană

35 de muncitori indieni din Ilfov au fost depistați cu COVID, inclusiv cu tulpina britanică și indiană

35 de muncitori de naționalitate indiană care lucrau în Popești Leordeni, județul Ilfov, au fost depistați cu COVID-19, în cazul unora dintre ei fiind vorba de tulpini mutante.

Potrivit unui comunicat de presă al Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), Direcţia de Sănătate Publică Ilfov a transmis pe 1 mai informația că a fost depistat un focar de infecţie cu SARS-CoV-2 la 9 cetăţeni din India, angajaţi ai unei firme cu sediul în Popeşti-Leordeni.

Aceştia au venit în ţară pe Aeroportul Otopeni în data de 20 aprilie, prezentând teste RT-PCR negative. Conform unei proceduri interne a firmei, cei 9 angajaţi au intrat direct în carantină pentru 5 zile, urmând a fi testaţi preventiv înainte de a intra în comunitate.

INSP precizează că în data de 26 aprilie au fost depistaţi cu SARS-CoV-2, în urma efectuării unor teste antigen rapide.

De asemenea, tot DSP Ilfov a informat că alţi 26 de cetăţeni străini din India, angajaţi ai unei alte firme care îşi desfăşoară activitatea în localitatea Popeşti-Leordeni, au fost depistaţi cu SARS-CoV-2, în urma unei testări cu teste antigen rapide în zilele de 19 şi 20 aprilie.

19 dintre muncitorii indieni sunt internați în spital – 18 la Victor Babeş și unul la Matei Balş. Celelalte 16 persoane pozitive doar la testul rapid se află, în continuare, în izolare în localitatea Popeşti-Leordeni.

Celor de la Babeș li s-au recoltat și probe pentru secvențiere și astfel s-a aflat că trei sunt infectați cu varianta britanică și 7 cu o variantă indiană, dar alta faţă de cea care a provocat situaţia epidemiologică actuală din India.

ADVERTISING

Alţi 5 pacienţi au fost pozitivi pentru varianta B.1.127, care nu reprezintă o variantă ce determină îngrijorare. În 3 cazuri, probele au o încărcătură virală mică neconcludentă.

Citește și:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇