Va fi Mircea Geoană candidat la Cotroceni? PSD își modifică statutul

Va fi Mircea Geoană candidat la Cotroceni? PSD  își modifică statutul

PSD îşi va modifica statutul, astfel încât președintele partidului să nu mai fie automat candidatul la Președinția României. Liderul Marcel Ciolacu ar fi de acord să fie chiar și o persoană din afara partidului, dar nu a răspuns dacă Mircea Geoană ar fi o variantă.

Până acum s-a vorbit în partid doar că viitorul candidat va fi ales de fiecare membru PSD.

„Viitorul candidat va fi ales de către fiecare organizație, de fiecare consilier comunal, municipal, viceprimar, primar în conferință de alegeri în întreaga țară. Schimbăm cu totul sistemul de desemnare a candidatului pentru funcția de președinte al României.

ADVERTISING

(Candidații - n.red.) vor veni din organizații și pot să se înscrie. Am făcut deja un colectiv de lucru pentru modificarea statutului în acest sens. Părerea mea este că s-a rupt definitiv acea cutumă prin care președintele partidului era automat și candidat. Din punctul meu de vedere, aș accepta și oameni din afara partidului ca să fie o competiție cât mai deschisă”, a spus Ciolacu, luni, citat de Mediafax.

Întrebat dacă în sondaje va fi măsurat și Mircea Geoană, Ciolacu a răspuns că PSD încă nu a făcut sondaje în ceea ce privește funcția de președinte al României.

ADVERTISING

Dar Geoană vrea la Cotroceni?

Deşi s-a vehiculat mult numele lui pentru alegerile prezidenţiale, Mircea Geoană, în prezent secretar general adjunct NATO, nu a dat până acum un răspuns clar referitor la o eventuală candidatură.

La finalul lunii mai, el spunea că are obligația să-şi facă datoria la NATO neperturbat de orice altceva: "Am o obligație față de o organizație mare, care mi-a dat o șansă să mă reinventez și lui Jens Stoltenberg și cei care m-au ajutat să ajung acolo, mi-au dat o șansă și șansa asta nu am voie să nu o respect cu scrupulozitate, până la sfârșit. Voi vedea când plec de acolo, final de 2023, primăvara lui 2024, decide secretarul general, cât vrea să stau, atât stau".

ADVERTISING

Ulterior, la început de iulie, Geoană a adăugat: ”Nu aşteptaţi de la mine nicio decizie, niciun anunţ, până când voi fi eliberat din această funcţie.(...) facem un interviu a doua zi după terminarea mandatului la NATO şi, acolo, probabil că o să ne gândim la viitor. (...) După aceea, discuţiile pot să meargă în orice altă direcţie”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇