Un fost consilier personal al lui Petre Daea, avere nejustificată de 200.000 de euro

Un fost consilier personal al lui Petre Daea, avere nejustificată de 200.000 de euro

ANI a sesizat o diferenţă substanţială între veniturile declarate şi avere în cazul unui fost consilier personal al lui Petre Daea de la Ministerul Agriculturii, din perioada Guvernului Dăncilă.

Diferenţa este de 188.193 de euro între averea dobândită şi veniturile realizate oficial de către Mihai Amarandei, în perioada exercitării funcţiei publice.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Iaşi pentru începerea controlului cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către acesta.

ADVERTISING

Potrivit ANI, Amarandei este "fost consilier personal la cabinetul ministrului Agriculturii şi Dezvoltării rurale".

În atenţia ANI s-a aflat şi Constantin Jujan, fost director general interimar al Societăţii Naţionale a Sării S.A. – SALROM și membru în Consiliul de Administraţie al companiei.

Instituția a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de cătrea acesta a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

ADVERTISING

Asta pentru că el a semnat o serie de documente pentru sine, obţinând, în perioada 2018 – 2020, venituri din salarii în sumă totală de 319.139 de lei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇