Tudorache, după ce a fost pus sub control judiciar: Nu am nimic de ascuns, dar ce reclamă atâta urgență, în cazul unor presupuse fapte din 2008?

Tudorache, după ce a fost pus sub control judiciar: Nu am nimic de ascuns, dar ce reclamă atâta urgență, în cazul unor presupuse fapte din 2008?

Dan Tudorache, pus sub control judiciar de DNA sâmbătă dimineață, a reacționat rapid pe contul său de Facebook, după comunicatul oficial al procurorilor.

El spune că a fost audiat timp de 12 ore, în noaptea de vineri spre sâmbătă, și susține că nu are nimic de ascuns.

”Dragi prieteni,

Indiferent cât de neplăcut este acest subiect, am promis că vă voi ține la curent cu mersul anchetei.

Aseară am fost convocat la DNA, unde am zăbovit mai mult de 12 ore, cerându-mi-se explicații pentru presupuse fapte din urmă cu mai mult de 12 ani. Nu m-am prevalat de dreptul la tăcere, pentru că, așa cum am spus, NU AM NIMIC DE ASCUNS.

ADVERTISING

Am încredere în Justiție și voi contribui activ la aflarea adevărului”, a scris fostul primar al Sectorului 1 pe contul său de Facebook.

El se întreabă care este ”urgența” în condițiile în care acest dosar vizează fapte comise în perioada 2007-2008.

”Totuși, nu pot să nu mă întreb: oare ce reclamă atâta urgență, în cazul unor presupuse fapte din 2008??? Acum, cu 2 săptămâni înainte de alegerile parlamentare! Cu toate acestea, refuz să intru pe tărâmul speculațiilor, deși tentația este foarte mare...”, se mai arată în postarea fostului edil.

ADVERTISING

Dragi prieteni,Indiferent cât de neplăcut este acest subiect, am promis că vă voi ține la curent cu mersul...

Posted by Dan Tudorache on Friday, November 20, 2020

Fostul primar al Sectorului 1 din Capitală, Dan Tudorache, a fost pus sub control judiciar, sâmbătă, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

El este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de complicitate la trafic de influență și spălare a banilor.

Acum, fostul edil tebuie să plătească o cauțiune de un milion de euro.

În același dosar este vizată și fosta soție a primarului, dar și menajera. Și pe numele celor două a fost stabilită câte o cauțiune.

ADVERTISING

Iată aici toate detaliile - Dan Tudorache a fost pus sub control judiciar cu cauțiune de un milion de euro. A fost audiat 12 ore UPDATE Acuzațiile DNA (oficial)

Perchezițiile

Amintim că procurorii au făcut, în urmă cu câteva zile, percheziții la domiciliul lui Dan Tudorache.

Fostul primar a precizat atunci că a ”pus la dispoziția organelor de anchetă tot ce mi s-a solicitat, însă nu s-a identificat nimic suspect. Nu sunt un om bogat, averea mea fiind familia și onoarea”.

De percheziții domiciliare a fost vizat atunci și Marian Vanghelie. El a declarat, joi, pentru News.ro, că procurorii au venit şi au stat 2-3 ore la el acasă făcând percheziţii. 

Iată aici detalii – Percheziții DNA acasă la Dan Tudorache, după o sesizare făcută de Clotilde Armand. E vizat şi Marian Vanghelie

Ulterior, Tudorache a explicat că în urma percheziţiei făcute de DNA în locuinţa sa au fost ridicate mai multe documente – facturi cu deplasări în concediu, precum şi 6.000 de euro şi încă o sumă în lei.

Vezi și Tudorache, după percheziţiile DNA: Au ridicat nişte facturi şi bani. 6.000 euro şi vreo 200 de milioane, 200 şi ceva, de genul ăsta

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇