Percheziții DNA acasă la Dan Tudorache, după o sesizare făcută de Clotilde Armand. E vizat şi Marian Vanghelie

Percheziții DNA acasă la Dan Tudorache, după o sesizare făcută de Clotilde Armand. E vizat şi Marian Vanghelie

Dan Tudorache, fostul primar al Sectorului 1 din Capitală, este vizat de o anchetă DNA. Anunțul a fost făcut chiar de fostul edil, pe contul său de Facebook.

Anterior, au apărut informații în presă (pe surse), potrivit cărora anchetatorii au făcut percheziții domiciliare care l-au vizat și pe Dan Tudorache.

Perchezițiile au fost făcute după o sesizare a noului edil Clotilde Armand, care a câștigat Primăria Sectorului 1 la alegerile din luna septembrie 2020.

De la cine a cumpărat Daniel Tudorache tablete la suprapreț – peste 1.700 de lei bucata. Noul primar, Clotilde Armand, a publicat contractul

”Dragi prieteni,

Au apărut în mass media informații că am fost vizitat de organele de anchetă de la DNA, care au efectuat o percheziție domiciliară.

Pentru a nu se face speculații cu substrat politic și pentru că nu am nimic de ascuns, doresc să vă aduc la cunoștință situația reală.

Percheziția a fost efectuată în urma uneia dintre multele sesizări formulate de Clotilde Armand împotriva mea și anume ACHIZIȚIA DE TABLETE pentru elevii din Sectorul 1”, anunță fostul primar pe rețeaua socială.

El a precizat că a ”pus la dispoziția organelor de anchetă tot ce mi s-a solicitat, însă nu s-a identificat nimic suspect. Nu sunt un om bogat, averea mea fiind familia și onoarea”.

Tudorache: Nu am fost ”ridicat”!

De asemenea, Dan Tudorache infirmă informațiile potrivit cărora ar fi fost dus la audieri sau chiar reținut.

”Nu am fost “ridicat”, “dus la audieri”, “reținut” sau subiect al vreunei alte acțiuni spectaculoase și nici nu mi s-a adus la cunoștință ca aș avea calitatea de “suspect” sau “inculpat” în vreun dosar.

Mai multe detalii nu știu în acest moment, însă vă voi ține la curent cu orice noutate.

Mă voi prezenta la orice solicitare a autorităților, pentru că, așa cum am mai spus, nu am nimic de ascuns.

Și, cel mai important, sunt liniștit și mândru în legătură cu activitatea desfășurată în mandatul meu de primar al Sectorului 1”, conchide postare.

Dragi prieteni,Au apărut în mass media informații că am fost vizitat de organele de anchetă de la DNA, care au…

Posted by Dan Tudorache on Thursday, November 19, 2020

Percheziții și la Marian Vanghelie

De percheziții domiciliare a fost vizat și Marian Vanghelie.

El a declarat, joi, pentru News.ro, că procurorii au venit şi au stat 2-3 ore la el acasă făcând percheziţii. 

”Da, am avut o percheziţie dimineaţă acasă. Procurorii mi-au spus că e un dosar care s-a lucrat in rem şi că e mandat de percheziţie. S-a luat ieri de la Tribunalul Bucureşti mandat şi au venit să facă o percheziţie. Mi-au făcut percheziţia. Nu am mai stat să vină avocaţii, că nu aveam nevoie.

Le-am zis: Căutaţi ce vreţi. Nu avem nicio problemă. Ce vreţi dumneavoastră puteţi să căutaţi. Nu aştept să pierdem timpul cu avocaţii. Daţi-i drumul, dacă tot aţi venit. Au terminat şi gata”, a explicat Vanghelie.

Întrebat dacă procurorii au ridicat ceva de la el de acasă, acesta a răspuns afirmativ.

”Da, dar nu nişte documente într-un vreun sens. Nişte chestii mai vechi de la societăţile mele, Societatea Bucureşti. Lucruri pe care le aveam prin casă. Diverse chestii. Nu ştiu, nişte facturi ce a cumpărat soţia. Dar nu chestii senzaţionale. Lucruri din acestea normale”.

În urmă cu câteva luni, Clotilde Armand a depus o plângere penală pe numele lui Dan Tudorache, după achiziția unor tablete pentru elevi.

DNA anunță că s-au făcut 38 de percheziții

Ulterior, DNA a anunțat că au fost efectuate percheziții domiciliare în 38 de locații situate pe raza municipiului București și județul Ilfov, dar nu a precizat la ce persoane au fost făcute descinderile.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție efectuează cercetări în două cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate corupției, presupus săvârșite în cursul anului 2020 și anterior.

În cursul zilei de 19 noiembrie 2020, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în 38 de locații situate pe raza municipiului București și județul Ilfov, din care două sunt entități aflate în subordinea unor primării de sector, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată în comunicatul DNA.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

A.D.