De la cine a cumpărat Daniel Tudorache tablete la suprapreț - peste 1.700 de lei bucata. Noul primar, Clotilde Armand, a publicat contractul

De la cine a cumpărat Daniel Tudorache tablete la suprapreț - peste 1.700 de lei bucata. Noul primar, Clotilde Armand, a publicat contractul

Clotilde Armand a publicat contractul prin care Primăria Sectorului 1 a ales, prin încredințare directă, firma de la care a cumpărat 48.000 de tablete cu suma de 76 de milioane de lei. Adică peste 1.700 de lei bucata!

Pe vremea când încă era primar, Daniel Tudorache a precizat pentru SpotMedia.ro că vrea să cumpere tablete pentru toți elevii și profesorii școlilor din sector, dar că Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi a Unităţilor Sanitare Publice din cadrul Primăriei Sectorului 1 va lansa o licitație deschisă pentru a alege un furnizor.

Ulterior, am revenit cu această întrebare, iar Tudorache ne-a spus că – din informațiile sale –Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi a Unităţilor Sanitare Publice încă aștepta acordul Autorității Naționale de Achiziții Publice (ANAP) pentru a lansa licitația.

ADVERTISING

În scurt timp, însă, Administrația din cadrul Primăriei Sectorului 1 a încredințat direct contractul de furnizare a tabletelor unei societăți comerciale. Detalii despre tranzacție n-au fost publicate pe platforma sistemului de achiziții publice (Sicap).

Tudorache a împărțit tabletele și s-a lăudat cu asta pe rețelele de socializare, dar a refuzat să facă public numele firmei de la care le-a cumpărat.

Unii dintre părinți au reclamat că tabletele nu funcționează așa cum trebuie, iar în scurt timp, totul a fost trecut sub tăcere.

Abia după ce a preluat funcția de primar de sector de la Daniel Tudorache, Clotilde Armand a reușit să aibă acces la contractul de achiziție. Și l-a publicat pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Am fost la Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi a Unităţilor Sanitare Publice din Sectorul 1 și am...

Posted by Clotilde Armand on Thursday, November 5, 2020

Din acte reiese clar că fiecare tabletă a costat 1735 de lei. Mult prea mult pentru calitatea și performanțele tabletelor, susține noul primar al Sectorului 1!

pagina-din-contractul-de-achizitie

Potrivit contractului, banii merg la o companie numită Conic Design SRL.

Cine sunt cei care au livrat tabletele la suprapreț

SpotMedia.ro a descoperit, pe portalul de informații business listăfirme.ro, că firma este administrată de Adrian Traian Grigore. În 2015 – potrivit mențiunilor din Monitorul Oficial – acesta figura ca unic asociat al firmei.

Acum, însă, unic asociat este Mihnea Daniel Grigore.

actionariat-conic-design-SRL

Datele de pe platorma de achiziții publice centralizate de SpotMedia.ro arată că societatea Conic Design SRL a primit în 2019, prin încredințare directă de la Ministerul de Externe (condus pe atunci de Teodor Meleșcanu) două contracte în valoare de peste 243.000 de lei.

incredintari-2019

Pentru acești bani, Conic Design SRL urma să furnizeze sisteme de supraveghere video și sisteme de alarme pentru incendiu.

ADVERTISING

În 2018, tot ministerul lui Meleșcanu i-a dat societății, prin încredințare directă, 4 contracte în valoare de peste 365.000 de lei.

Conic Design SRL lua bani pentru de toate, de la furnizarea de dispozitive de supraveghere și de sonorizare, până la amenajări peisagistice.

incredintari-2018

Unicul acționar al Conic Design SRL, Mihnea Daniel Grigore, este asociat și într-o altă firmă, alături de Dragoș Bogdan Grigore.

Aceasta se numește Grivin House. Potrivit site-ului propriu, se ocupă cu comerțul de vin, dar are și o latură de inginerie.

actionariat-Grivin-SRL

Și această societate a primit un contract prin încredințare directă de la Ministerul Afacerilor Externe în 2018, când și Conic Design era abonată la banii aceluiași minister.

Mai exact, Grivin House a luat atunci un contract de 133.500 pentru a furniza un sistem de discuții în sala de ședință.

sistem-de-discutii-in-sala-de-sedinte

În 2019, aceeași societate a luat un alt contract, tot de la Ministerul Afacerilor Externe. Dar de această dată nu pentru a livra vin sau echipamente electronice, ci pentru lucrări de amenajare a unor alei.

increvintri-Grivin-2019

Daniel Tudorache nu a făcut nicio referire publică la motivul pentru care i-a ales pe acești oameni de afaceri pentru a le încredința contractul pentru furnizarea de tablete pentru elevi și proesori.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇