Fostul primar al Sectorului 1 Daniel Tudorache a declarat, joi, că în urma percheziţiei făcute de Direcţia Naţională Anticorupţie în locuinţa sa au fost ridicate mai multe documente – facturi cu deplasări în concediu, precum şi 6.000 de euro şi încă o sumă în lei.
„Ştiam că sunt făcute mai multe plângeri în acest an, am înţeles cu calculatoarele, cu scannerele. Au venit, au făcut percheziţie, au luat ce au găsit, conform procedurilor, au stat cam 4 ore. Am întrebat ce calitate am, nu mi-au răspuns absolut nimic, au zis că au venit să-mi facă percheziţie„, a afirmat Tudorache, la Digi 24.
Întrebat ce documente şi bani au ridicat procurorii, fostul edil a spus: "Erau nişte facturi cu deplasări în concediu. (...) Şi undeva la parcă 6.000 euro şi vreo 200 milioane (de lei vechi, n.red.), 200 şi ceva, de genul ăsta".
"Au fost depuse mai multe plângeri anul acesta. DNA să-şi facă treaba, să caute, să vadă dacă sunt vinovaţi, să-i descopere. Nu mai altceva de declarat. (...)Sunt foarte liniştit vizavi de tablete, scannere, şi alte lucruri pe care primăria le-a achiziţionat. Nu am nicio problemă", a adăugat Tudorache.
Tudorache a scris pe Facebook despre perchezițiile DNA
Fostul primar al Sectorului 1 Daniel Tudorache a scris pe Facebook că percheziţiile Direcţiei Naţionale Anticorupţie de joi au fost efectuate în urma unei sesizări a actualului edil, Clotilde Armand, privind achiziţia de tablete pentru elevi.
"Percheziţia a fost efectuată în urma uneia dintre multele sesizări formulate de Clotilde Armand împotriva mea şi anume 'achiziţia de tablete' pentru elevii din Sectorul 1.
Din punctul de vedere al actualului primar al Sectorului 1, achiziţia de tablete pentru copii în contextul pandemiei nu era necesară. De altfel, Clotilde Armand a început prigoana totală împotriva tuturor angajaţilor primăriei care nu au 'pupat inelul'", a scris Dan Tudorache.
Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat joi că efectuează 38 de percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov, în două dosare ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei, presupus săvârşite în cursul acestui an şi anterior.
"În cursul zilei joi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, au fost efectuate percheziţii domiciliare în 38 de locaţii situate pe raza municipiului Bucureşti şi judeţul Ilfov, din care două sunt entităţi aflate în subordinea unor primării de sector, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice", a informat DNA.