Timişoara, singurul oraş în care fostul primar a venit la ceremonia de învestire a noului edil. Prioritatea lui Fritz sunt şcolile (Video)

Timişoara, singurul oraş în care fostul primar a venit la ceremonia de învestire a noului edil. Prioritatea lui  Fritz sunt şcolile (Video)

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, vineri, după învestirea în funcţie a primarului Dominic Fritz, că Timişoara este singurul oraş din ţară unde vechiul primar a participat la învestirea succesorului, ceea ce denotă civilizaţie şi normalitate în transferul de putere.

Nicolae Robu i-a înmânat lui Dominic Fritz însemnele oraşului, cheia, stema şi drapelul, precum şi un portofoliu al biblioraftului cu documentele primăriei.

"În Timişoara este primul loc unde vechiul primar a venit la depunerea de jurământ a noului primar, ceea ce dă un mesaj de civilizaţie şi de normalitate în ceea ce înseamnă trasferul mandatului pe mai departe.

ADVERTISING

Este ceva inedit, am apreciat foarte mult ceremonia, Dominic a intrat deja în activitate (...)", a afirmat Dan Barna.

Fritz: Va fi o perioadă grea, dar am foarte mare încredere în spiritul Timişoarei şi în timişoreni

Primarul Dominic Fritz a anunţat, într-o conferinţă de presă, că va avea astăzi o întâlnire cu rectorii şi cu şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, pentru că vrea să transmită "un mesaj clar că Educaţia este prioritară în Timişoara şi că viitorul Timişoarei depinde de copiii noştri".

Apoi, se va întâlni cu reprezentanţii minorităţilor, "pentru că Timişoara este şi va rămâne oraşul european şi multicultural", cu reprezentanţii cultelor, pentru că "Timişoara este un oraş divers în care ne respectăm reciproc" şi ulterior va avea prima şedinţă cu experţi din comisia COVID şi cu câţiva experţi cu care vrea să creeze în următoarele zile o structură organizaţională, "să ne asigurăm că primăria este pregătită pentru tot ceea ce ţine de combaterea pandemiei. Va fi o perioadă grea, dar am foarte mare încredere în spiritul Timişoarei şi în timişoreni"

ADVERTISING

Dominic Fritz a subliniat că nu îşi poate permite luxul de a lua decizii simbolice, la început de mandat, şi că în acest sfârşit de săptămână se va concentra pe gestionarea crizei COVID, pe contactul cu spitalele aflate în subordinea primăriei, pentru că "trebuie neapărat să găsim o cale de a extinde numărul de paturi şi capacitatea de testare în Timişoara. Primele mele decizii vor fi pentru a combate răspândirea acestei pandemii". 

Învestire Dominic Fritz și consilieri locali

Ceremonia de învestire a Primarului Timișoarei Dominic Fritz și depunerea jurământului de către consilierii aleși.

Posted by Dominic Fritz on Friday, October 30, 2020

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇