Stelian Ion: Dacă tot se duce la congresul PNL, Iohannis ar trebui să-și asume și lansarea oficială a USL 2.0

Stelian Ion: Dacă tot se duce la congresul PNL, Iohannis ar trebui să-și asume și lansarea oficială a USL 2.0

Fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, critică mesajul transmis de președintele Klaus Iohannis premierului Cîțu, în care spune că acesta nu are motive să demisioneze sau să fie demis.

Stelian Ion consideră că șeful statului este adevăratul artizan al USL2.0 și ajută PSD să revină la putere.

”Președintele Iohannis este adevăratul artizan al USL2.0. Dacă mai era nevoie de vreo dovadă, avem astăzi încă o confirmare: „Îl încurajez pe Florin să continue şi să nu se teamă şi pe liberali să rămână la guvernare. (…) Florin Cîţu nu are motive să demisioneze sau să fie demis.” a spus Klaus Iohannis.

Lipsa sa de apetit pentru reforme reale, negarea cu obstinație a realității, lipsa dorinței de coagulare a forțelor de dreapta sunt mai evidente ca oricând.

ADVERTISING

Klaus Iohannis ajută PSD să revină la putere și a reușit să creeze premisele refacerii unei mai vechi legături de iubire după care se pare că a tânjit atâta amar de vreme”, scrie fostul ministru al Justiției pe Facebook.

Mai mult, acesta spune că pentru Iohannis și echipa premierului Cîțu Constituția a rămas doar un amănunt incomod, iar parteneriatul cu PSD este preferabil celui cu USR PLUS.

Iar asta pentru că, afirmă fostul ministru, cu USR PLUS ”nu pot face manevre de control asupra Justiției pentru protecția baronilor galbeni și roșii certați cu legea”.

”Pentru Klaus Iohannis și „echipa câștigătoare” Constituția a rămas doar un amanunt incomod, iar parteneriatul cu PSD este preferabil celui cu USR PLUS.

ADVERTISING

Cu noi nu pot face combinatiile useliste sulfuroase, cu noi nu pot face manevre de control asupra Justiției pentru protecția baronilor galbeni și roșii certați cu legea. Cu useriștii nu te înțelegi, domnule, sunt câini, nu oameni!”, precizează Stelian Ion.

”Premierul de la Grivco este uselist pur sange”

Fostul ministru mai spune că Iohannis i-a înșelat pe toți cei care au avut încredere în el și l-au votat.

”Lupta lui Iohannis cu pesedismul a fost de fațadă, se vede clar acum. Premierul de la Grivco este uselist pur sange și nu avem ce-i face. Ne-a înșelat pe toți cei care, în mod naiv, am avut o fărâmă de incredere și l-am votat, mulți dintre noi siliți de împrejurări.

ADVERTISING

Am mai pierdut încă o șansă, am mai fost ținuti pe bară încă o tură de un președinte mediocru. Reformele reale vor mai aștepta până când politicieni precum cei cu apucături pesediste și useliste vor fi trimiși acasă.

Dacă tot se duce sâmbătă la Congresul PNL, Klaus Iohannis ar trebui să-și asume și lansarea oficială a USL2.0: PNL împreună cu PSD, în aplauzele echipei câștigătoare”, conchide Stelian Ion.

Președintele Iohannis este adevăratul artizan al USL2.0. Dacă mai era nevoie de vreo dovadă, avem astăzi încă o...

Publicată de Stelian Ion pe Miercuri, 22 septembrie 2021

Dragoş Tudorache: Iohannis îşi iese puţin din rolul constituţional

Și europarlamentarul USR PLUS Dragoş Tudorache susţine că preşedintele Klaus Iohannis îşi iese puţin din rolul constituţional şi transmite mesaje înainte de Congresul PNL.

Acesta spune că şeful statului ar trebui să rămână neutru în ceea ce priveşte bătălia pentru conducerea liberalilor.

"Mi se pare că preşedintele Klaus Iohannis îşi iese puţin din rolul constituţional şi instituţional prin faptul că înainte de Congres dă acest mesaj, care până acum nu exista.

Până în acest moment domnul Iohannis nu s-a exprimat vreodată cu privire la o preferinţă sau alta în această luptă internă. Iată că o face însă înainte cu două zile de Congres. Îi las pe membrii PNL să interpreteze acest lucru”, a spus Dragoş Tudorache, citat de News.ro.

Citește mai multe despre congresul PNL de sâmbătă:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇