Șeful DNA, reclamat la ANI - a primit daruri de 100.000 de euro la botez

Șeful DNA, reclamat la ANI - a primit daruri de 100.000 de euro la botez

Agenţia Naţională de Integritate a fost sesizată luni în legătură cu averea şefului DNA şi modul cum a dobândit-o.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus susţine că declaraţiile de avere ale procurorului-şef Marius Voineag ridică mari semne de întrebare care trebuie clarificate de ANI.

”În declaraţia de avere, pe lângă multe terenuri, multe apartamente, multe conturi, domnul Voineag a declarat o petrecere de botez cu daruri de 500.000 de lei, asta înseamnă 100.000 de euro. Trebuie să vedem cine a dat darul şi dacă acele daruri n-au fost un fel de taxă de protecţie.

ADVERTISING

Eu cred că, în această declaraţie de avere, ANI poate găsi lucruri foarte interesante care trebuie oricum verificate foarte atent.

Domnul Voineag trebuie să fie un exemplu de integritate, un exemplu de moralitate. Deocamdată, din declaraţiile lui, nu este foarte clar care este sursa unor sume de bani din această declaraţie de avere impresionată şi pentru un bugetar de lux”, a declarat Emanuel Ungureanu, citat într-un comunicat USR.

Deputatul a amintit că procurorul Marius Voineag a clasat un dosar de corupţie care viza doi generali SRI, suspecţi că ar fi semnat în fals nişte achiziţii în pandemie, care nu intraseră în patrimoniul Serviciului.

ADVERTISING

”De ce ne ridică suspiciuni această declaraţie de avere? Pe lângă faptul că domnul Voineag poartă ceasuri la fel de scumpe ca Rareş Bogdan, este bizară activitatea domnului Voineag, de când a fost pus de Iohannis la şefia DNA.

Domnul Voineag pare să acopere nişte generali SRI, nişte peşti mari. Suspiciunea mea e că la acea petrecere de botez de 100.000 de euro e posibil să fi fost pe listă şi nişte generali SRI. Rog ANI să-şi facă datoria”, adaugă Emanuel Ungureanu.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇